Οι εκδηλώσεις Μνήμης για τη 15η επέτειο της τραγικής απώλειας του Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη τελέστηκαν στην Κάρπαθο, παρουσία του Καρπάθιου στην καταγωγή Υπουργού Επικρατείας Γεώργιου Γεραπετρίτη, ως εκπροσώπου της Ελληνικής κυβερνήσεως, του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή, ως εκπροσώπου του ΥΠΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, ως εκπροσώπου των Ενόπλων Δυνάμεων.

«15 χρόνια μετά ο ηρωισμός του γεμίζει σθένος τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Για πάντα Ήρωας. Αθάνατος» ανέφερε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος για την απώλεια εν ώρα εκτελέσεως του προς την Πατρίδα καθήκοντος του τότε Σμηναγού (Ι) Κ.Ηλιάκη, στις 23 Μαΐου 2006, στη διάρκεια αναχαιτίσεως τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στα νότια της Καρπάθου, από εγκληματική και αντιεπαγγελματική ενέργεια τούρκου πιλότου.

αγ


Στην εκδήλωση στην Κάρπαθο, εκτός των προαναφερθέντων οι οποίοι κατέθεσαν δάφνινα στεφάνια στο Μνημείο του Ήρωος, παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Δωδεκανήσου (ΝΔ) Βασίλειος Υψηλάντης ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και Γιάννης Παππάς, ο Βουλευτής Ηρακλείου (ΚΚΕ) Εμμανουήλ Συντυχάκης, η Έπαρχος Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Γιάννης Νισύριος, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Διοικητής της 95ης Ανώτερης Διοικήσεως Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95η ΑΔΤΕ) Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, καθώς και ο αδελφός του Ήρωα Φίλιππος Ηλιάκης.


α