Μαίνεται η φωτιά στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη ώστε να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Νωρίς το πρωί, ο ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής μίλησε για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, λέγοντας ότι, «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Στις 7 ώρα έχω συγκαλέσει συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Έχουν καεί δύο εξοχικές κατοικίες, ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος συμπολίτης μας. Είναι περίπου 300 οι μόνιμοι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Σχίνου Κορινθίας. Είναι πάνω από 1000 τα σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 9 και μισή το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή».



Από τα ξημερώματα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.


Ερευνούνται τα αίτια

Κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκεται στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.


Η φωτιά κινείται προς Αλεποχώρι

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.



Μάχη με τις φλόγες

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν όλο το βράδυ 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Με το πρώτο φως του ήλιου σηκώθηκαν και 4 αεροσκάφη, 3 PLZ, 1 ελικόπτερο του στρατού και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό, ενώ η επίγεια δύναμη ενισχύθηκε και πλέον στο σημείο επιχειρούν 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 54 οχήματα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες.


«Πολύ δύσκολο βράδυ»

Για ανεξέλεγκτη φωτιά έκανε λόγο νωρίτερα ο διευθυντής του korinthianews.gr, Φώτης Νικολακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφεραν πως «θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ».