Με πλαστό διαβατήριο συνελήφθη την Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου 36χρονος Γεωργιανός, που προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα τρεις μόλις ημέρες μετά τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά και ο οποίος φέρεται να παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την περιγραφή του δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς, όπως τουλάχιστον την είχε δώσει στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος πιλότος σύζυγός της.

Η πληροφορία της σύλληψής του έγινε γνωστή μία ημέρα μετά την είδηση ότι ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε δει το πρόσωπο του ανθρώπου που «έπνιξε» την 20χρονη γυναίκα του, όταν κάποια στιγμή γλίστρησε από το πρόσωπό του η μπαλακλάβα(fullface κουκούλα) που φορούσε. Ο Γεωργιανός έχει ήδηταυτοποιηθεί ως ένας από τους πέντε αδίστακτους κουκουλοφόρους που τον περασμένο Μάρτιο είχαν εισβάλει σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι, τους οποίους είχαν δέσει και βασανίσει προκειμένου να τους ληστέψουν. Ο συλληφθείς ταξίδευε με τουριστικό λεωφορείο με προορισμό την πατρίδα του και εξαιτίας του γεγονότος ότι οι έλεγχοι στα σύνορα και στα αεροδρόμια εντάθηκαν κατά πολύ μετά τη δολοφονία της νεαρής μητέρας, διαπιστώθηκε ότι το διαβατήριό του ήταν πλαστό και αμέσως σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και παρέμεινε κρατούμενος για διοικητική απέλαση. Ωστόσο, μετά την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην περιοχή για να προσαγάγει τον Γεωργιανό στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί ως ύποπτος για τη δολοφονία της 20χρονης.

Ο 36χρονος Γεωργιανός θεωρείται ένας από τους πέντε άνανδρους ληστές που δεν δίστασαν να κακοποιήσουν ζευγάρι υπέργηρων μέσα στο σπίτι τους στο Πικέρμι για να τους κλέψουν όλα κι όλα 400 ευρώ.

Το συμβάν έλαβε χώρα την Τσικνοπέμπτη, όταν οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην οικία τους στην οδό Θεσσαλών, χτύπησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι που εκείνη την ώρα κοιμόταν και τους ζητούσαν επίμονα να τους πουν πού έχουν χρήματα. Ο 93χρονος τους είπε πού είχε κρυμμένα 400 ευρώ, ωστόσο οι ληστές πίστευαν πως έχει κι άλλα και συνέχιζαν να τον χτυπούν. Τελικά, του άρπαξαν έναν σταυρό από το λαιμό, ενώ από τη μανία τους δεν γλίτωσε ούτε η κατάκοιτη σύζυγός του, από την οποία πήραν τη βέρα και έναν ασημένιο σταυρό. Επίθεση δέχτηκε και η οικιακή βοηθός, την οποία έδεσαν με τον 93χρονο άνδρα. Πριν φύγουν, φρόντισαν να πετάξουν τα κινητά τους στην τουαλέτα κι εξαφανίστηκαν.

Οι τρίχες θα «κάψουν» τον «κοντό» δολοφόνο


Τρίχες και σταγόνες ιδρώτα που εντοπίστηκαν στη μεζονέτα του τρόμου, αλλά και γενετικό υλικό που αντλήθηκε από τα νύχια της Καρολάιν, ίσως αποδειχθούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητά το DNAτων δραστών. Μάλιστα, οι τρίχες με… ρίζες που εντοπίστηκαν εξετάζεται με μιτοχονδριακές αναλύσεις αν ανήκουν στο ζευγάρι ή σε «ξένο» άτομο, που σε μεγάλο ποσοστό θα ανήκουν στον «κοντό», ευτραφή και μελαμψό δολοφόνο, όπως τον περιέγραψε ο 32χρονος πιλότος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα στη σοφίτα του ζευγαριού θύμιζε τις ανάλογες αντιτρομοκρατικού χαρακτήρα, με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας και μπατονέτες για τη λήψη υλικού τόσο από τη σορό της Καρολάιν όσο και από το σύζυγό της, ενώ αντίστοιχη εξερεύνηση έγινε στα σχοινιά, στις ταινίες και τα δεσμά που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Ήδη το γενετικό υλικό και τα αποτυπώματα που συλλέχθηκαν από το σπίτι τοποθετούνται στην τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων, αλλά και σε αυτή με περίπου 165.000 «ορφανά» αποτυπώματα και DNA. Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων στην περιοχή, που θα δείξει τους κατόχους που εκείνη την ώρα συνομιλούσαν ή βρίσκονταν κοντά στο σπίτι της οδού Παναγούλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τους τρεις δράστες ήταν ότι ανήκουν σε εγκληματική συμμορία Αλβανών-Ρομά ή γεωργιανής μαφίας και εκεί έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν.

Για το λόγο αυτό, ερευνώνται από την αρχή όλες οι παρόμοιες υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων που την τελευταία 5ετία απασχόλησαν την Αστυνομία,με έφοδο κακοποιών σε σπίτια κυρίως των βορείων προαστίων, οι οποίοι προχώρησαν σε ένοπλες ληστείες χωρίς να δείξουν τον παραμικρό σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.Από την αρχική λίστα με τους περίπου 100 υπόπτους, οι Aρχές έχουν περιοριστεί σε 30 πρόσωπα που έχουν εμπλοκή σε 12 βίαια περιστατικά. Αυτά τα άτομα τις επόμενες ώρες θα μπουν στο μικροσκόπιο για το πού βρίσκονταν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης. Σημαντικό ρόλο θεωρείται ότι θα παίξουν και οι μαρτυρίες πολιτών για τα όσα έγιναν στα Γλυκά Νερά το μοιραίο ξημέρωμα, μετά και την επικήρυξη των δραστών με 300.000 ευρώ.

Η περίεργη κατάθεση των 15.000 ευρώ

Μια νέα πληροφορία που ήρθε στο φως μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ανέφερε ότι λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της νεαρής μητέρας, γύρω στις 10:30 το βράδυ της Τρίτης, δύο Ρομά (ο μπαμπάς με το παιδί του) προσπαθούσαν να καταθέσουν 15.000 ευρώ σ’ ένα ATM έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια. «Το παιδί ήταν περίπου 18-20 χρονών. Ήταν εκεί πάρα πολλή ώρα γιατί είχαν πολλά χρήματα να βάλουν. Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Φαινόντουσαν πάρα πολύ αγχωμένοι. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Έκαναν κατάθεση 15 χιλιάρικα και είχαν στο λογαριασμό τους άλλα 38. Άφησαν πίσω τους τα χαρτάκια των αποδείξεων από την τράπεζα. Το είπαμε και στην Αστυνομία και στην Ασφάλεια».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time