Πληθαίνουν τα ερωτήματα, όσο περνάει ο καιρός και καθώς ήδη έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από τη φονική ληστεία στα Γλυκά Νερά, γύρω από τις κινήσεις των «αόρατων» δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς.

Σπάνε τα σύνορα οι έρευνες

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα πάντα με τα όσα -με το σταγονόμετρο- γίνονται γνωστά από τις αστυνομικές έρευνες, δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να μπορεί να αξιοποιηθεί και να οδηγήσει τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση στην εξιχνίασή της, ενώ οι έρευνες «σπάνε» τα σύνορα, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι δράστες έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα, βρίσκοντας καταφύγιο είτε στην Αλβανία είτε στη Βουλγαρία είτε στη Ρουμανία. Η Αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες αυτών των χωρών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να ελέγχονται άμεσα οι ύποπτοι.

Γεγονός είναι ότι επιστημονικά δεν τεκμηριώνεται και άρα δεν αποδεικνύεται παρουσία άλλων ανθρώπων μέσα στη μεζονέτα του τρόμου, όπως επισήμανε η δημοσιογράφος Άρια Καλύβα στον Alpha. Κι αυτό γιατί οι εισβολείς τη μοιραία Τρίτη 11 Μαΐου δεν άφησαν πίσω τους ούτε... τρίχα, αφού το γενετικό υλικό και τα DNA που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της οδού Παναγούλη δεν ταυτοποιήθηκαν με κανένα από τα περίπου 40.000 δείγματα (τα μισά «ορφανά») από την Τράπεζα Δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι καμία κάμερα ασφαλείας δεν κατέγραψε τις κινήσεις τους ούτε όταν προσέγγισαν τη μεζονέτα, αλλά ούτε και όταν διέφυγαν από αυτή, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά σε... κομάντος δολοφόνους που είχαν προηγουμένως χαρτογραφήσει μεγάλο μέρος της περιοχής, αφού κατάφεραν με μαγικό τρόπο να αποφύγουν όλες τις κάμερες που υπήρχαν ακόμα και σε μεγάλη απόσταση.

«Ήταν σαν να καθάρισαν το σπίτι με χλωρίνη»

Όπως χαρακτηριστικά λένε «πηγές» της Ασφάλειας, «ήταν τόσο λίγα τα ίχνη που βρήκαμε, λες και οι τρεις δράστες καθάρισαν με χλωρίνη το χώρο...». Στα στοιχεία που έχουν συλλέξει φέρεται να υπάρχει ένα αποτύπωμα παπουτσιού στο μικρό τοιχίο, δίπλα από το παράθυρο όπου εισέβαλαν οι ληστές. Φαίνεται να είναι παπούτσι με τράκτορες, σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν οι ορειβάτες στις αναβάσεις, ιδιαίτερα ελαστικό και ελαφρύ.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο άτομο, αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας και ο δολοφόνος της Καρολάιν. Περιγράφεται ως «ξανθός, κοντοκουρεμένος, γεροδεμένος, γύρω στο 1,70. Μισεί τις γυναίκες, τις οποίες κακοποιεί βάναυσα και δεν διστάζει να φτάσει ακόμη και στο έγκλημα». Μάλιστα, η περιγραφή του ταιριάζει πολύ με τον κακοποιό που τον Ιούλιο του 2018 είχε εισβάλει στο σπίτι του εκπαιδευτή του 32χρονου πιλότου, στο Αλεποχώρι Μεγάρων, μια υπόθεση που παρουσιάζει πολλά κοινά αλλά και μεγάλες διαφορές από τη φονική ληστεία των Γλυκών Νερών, καθώς στην παλαιότερη υπόθεση οι δράστες είχαν χτυπήσει άγρια με ρόπαλα τόσο τη σύζυγο όσο και τον εκπαιδευτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Το σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου της Καρολάιν

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ», το σκουρόχρωμο αυτοκίνητο που είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να κινείται κοντά στη μεζονέτα του φονικού, τις ώρες που έγινε η άγρια δολοφονία, και διέφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή, φαίνεται πως είναι μάρκας BMW Ε36 ή Ε39, με στρογγυλά φανάρια και μικρούς προβολείς. Αναφορικά με τη ληστεία «καρμπόν», σύμφωνα με την εκπομπή, ο εκπαιδευτής κλήθηκε αμέσως στην Ασφάλεια για κατάθεση. Πάντως, ο νεαρός πιλότος, που αρχικά ήταν θετικός να μιλήσει στην εκπομπή, τελικά «έκανε πίσω», φοβούμενος μήπως προκαλέσει ζημιά στις έρευνες.

«Υπόσχομαι να σας πω τα πάντα με ηρεμία όταν τους πιάσουν και πιστέψτε με, θα έχουμε να πούμε πολλά» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε: «Αυτές τις ημέρες έχω τη μικρή μου αδιάθετη και είμαι λίγο χαμένος. Περιμένω κι εγώ από την Αστυνομία για κάποια εξέλιξη. Εκτός από αυτό, το μόνο που κάνω είναι να φροντίζω την κόρη μου. Τίποτε άλλο…» τόνισε. «Έχω κουραστεί με όλα αυτά που ακούγονται. Κρατώ δυνάμεις για να ασχολούμαι μόνο με το παιδί μου και την έρευνα».

Στο μεταξύ, στην εκπομπή προβλήθηκε σκίτσο του «κοντού» δολοφόνου της Καρολάιν, το οποίο βασίστηκε τόσο στις περιγραφές του τραγικού συζύγου της όσο και στις περιγραφές του εκπαιδευτή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της συζύγου του, όταν εκείνοι είχαν πέσει θύματα ληστείας στα Μέγαρα. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε ακούσει τα εξής ονόματα: Κώστας, Γιώργος και Γιάννης. Από τις περιγραφές των τριών προκύπτει ότι ο δράστης έχει ύψος 1.70, είναι άνω των 35 χρόνων, γυμνασμένος, εύσωμος με φαρδιές πλάτες, έχει στρογγυλό πρόσωπο, κοντό λαιμό, μάτια μελιά-μικρά, πιο κοντά στη μύτη που είναι έντονη, κοντοκουρεμένο μαλλί και σαρκώδη χείλη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time