Αγανάκτηση, αλλά και προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα δεκάδες κορονοπάρτι που καθημερινά διοργανώνονται σε διάφορες πλατείες της Αττικής αλλά και όλης της χώρας, με την συμμετοχή εκατοντάδων νέων, φυσικά χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Η νέα αυτή προκλητική τακτική, τόσο για τους νέους που παρασύρονται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και συμμετέχουν σε διοργανώσεις με τεράστιο συνωστισμό και τεράστιο ρίσκο για την υγεία τους και την υγεία των δικών τους, όσο για τους πολίτες που παραμένουν πειθαρχημένοι και τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας, φαίνεται ότι ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Στο πλαίσιο αυτό αναζητείται από το κυβερνητικό επιτελείο ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης δίχως να πυροδοτηθεί ένταση με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών

Μπορεί η κυβέρνηση να μην επιλέγει ως λύση την καταστολή, αλλά τα όσα συμβαίνουν στις συγκεντρώσεις αυτές, οι οποίες είναι πολύ καλά οργανωμένες, ενώ εμφανίζουν κι ένα περίεργο… μείγμα, καθώς είδαμε εκτός από dj και ποτά και υπάρχουν μέχρι και μολότοφ, προβληματίζουν τις αρχές και έτσι συντονισμένα, έρχονται να λάβουν αυστηρά μέτρα επιτήρησης των πλατειών, προκειμένου να μπει φρένο στην τακτική αυτή.

 Σύμφωνα με τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο σχεδιάζονται παρεμβάσεις παρόμοιες με αυτή που έγινε στην πλατεία Βαρνάβα όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ είχαν περιφρουρήσει από νωρίς το σημείο αποτελώντας έτσι ανασταλτικό παράγοντα σε όσους επιθυμούσαν να κάνουν εκεί το... πάρτι τους.

 Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, «επειδή η αστυνομική καταστολή δεν είναι λύση ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα επομένως τώρα που οδεύουμε προς το τέλος της περιπέτειας είναι καλό να κάνουμε υπομονή και να μην εμπλακούμε σε νέες περιπέτειες».

Αναφέρουν δε πως μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού καθώς μετά θα ακολουθούσαν στο πλαίσιο αντίδρασης κατά των μέτρων καταστολής και διαδηλώσεις υπέρ συλληφθέντων ή προσαχθέντων.

 Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως στο μείγμα των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να προκαλέσουν κλεφτοπόλεμο και επεισόδια με την αστυνομία.