Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Βουτσάς είχε επενδύσει σημαντικά ποσά για την αγορά έργων τέχνης για την προσωπική συλλογή του.

Ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένοι πίνακες μεγάλης αξίας. Συνολικά, πρόκειται για περισσότερα από 30 έργα τέχνης, τα οποία είχε σκοπό να αφήσει στις κόρες του – αφού τότε ακόμη δεν είχε αποκτήσει το γιο του, Φοίβο. Έναν χρόνο μετά το θάνατό του, η κόρη του, Σάντρα Βουτσά, μίλησε στη Ζήνα Κουτσελίνη για τα συλλεκτικά έργα τέχνης τα οποία διατηρούσε η Θεανώ Παπασπύρου, η δεύτερη σύζυγος του ηθοποιού. Όπως καταγγέλλει, μέχρι και σήμερα η πρώην σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού αρνείται να παραχωρήσει τα έργα τέχνης στα παιδιά του, όπως ήταν και η επιθυμία του.

«Είμαι συγκλονισμένη. Δεν μπορώ τους θρασύδειλους ανθρώπους. Ήταν επιθυμία του πατέρα μου. Δεν μπορώ να δεχτώ την απόφαση αυτή». Πρόκειται για περισσότερα από 30 έργα τέχνης. Κάποιοι πίνακες είναι μεγάλης αξίας. Είναι γνωστό πώς ο Κώστας Βουτσάς επένδυσε πολλές χιλιάδες σημερινά ευρώ… για την αγορά και συλλογή πινάκων. Είχε σκοπό να τα αφήσει για τα τρία μέχρι τότε κορίτσια του. Η Σάντρα Βουτσά μίλησε στη Ζήνα Κουτσελίνη για τα συλλεκτικά έργα τέχνης τα οποία και διατηρούσε η Θεανώ. Η δεύτερη γυναίκα του ηθοποιού. Μια γυναίκα που σήμερα δεν δίνει τα έργα τέχνης στα παιδιά του αείμνηστου Βουτσά. Όπως ήταν η επιθυμία του.

«Έβλεπα ότι κάτι συμβαίνει μετά το θάνατο του πατέρα μου. Αν αυτά τα πράγματα ήταν στα χέρια της Αλίκης (σ.σ.: εννοεί την Αλίκη Κατσαβού), δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Έχει αποδείξει η Αλίκη εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι τον πατέρα μου τον σεβότανε σαν προσωπικότητα. Και ήταν μαζί του γιατί τον αγαπούσε πάρα πολύ και τον θαύμαζε πάρα πολύ. Κι ούτε ζούσαν μέσα στα πλούτη ούτε την έκανε πρωταγωνίστρια στο Μπροντγουέι. Και μάλιστα η Αλίκη είχε δύο θιάσους πολλά χρόνια πριν γνωρίσει τον πατέρα μου».

Η Σάντρα Βουτσά υποστήριξε ότι ο πατέρας της έλεγε ότι αυτά τα έργα τέχνης (πολύ μεγάλης αξίας, η οποία αυξάνεται με το χρόνο) ανήκουν στις τρεις κόρες του, γιατί μέχρι τότε δεν είχε γεννηθεί ο γιος του, ο Φοίβος, και ξεκαθάρισε ότι θα μπει μπροστά για τα δικαιώματα του Φοίβου, γιατί αυτή ήταν και η επιθυμία του πατέρα της. Πρόσθεσε επίσης ότι γι’ αυτό θα συμβουλευθεί και τον καλό της φίλο και δικηγόρο, Βασίλη Καπερνάρο.

Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή στις 23 Φεβρουαρίου του 2020. Η μεγαλύτερη κόρη του, Σάντρα Βουτσά, εκτός από την απώλεια του πατέρα της, έχει να χειριστεί και το θάνατο της μητέρας της, Έρρικας Μπρόγιερ, που προηγήθηκε λίγο καιρό πριν το δικό του χαμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, στην εμφάνισή της στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα», έκανε πάνω στη συζήτηση και μια δήλωση για την περιουσία του Κώστα Βουτσά.

Όπως είπε η Σάντρα Βουτσά, ο πατέρας της Κώστας Βουτσάς: «Έκανε περιουσία γιατί ήταν προσεκτικός και συγκροτημένος, έκανε επενδύσεις, ακίνητα, έργα τέχνης. Ελπίζω να μην έχουμε θέμα με τα κληρονομικά. Εγώ δεν θα αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι πρέπει όλα να γίνουν δίκαια και θα έλεγα ότι όποιος σκεφτεί ότι θα κάνει κάτι που δεν θα μας ωφελεί όλους, θα είναι πολύ γελασμένος. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time