Στη Θεσσαλονίκη τα απίστευτα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Οι εικόνες συνωστισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου, προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

«Χαμός» με το κορονοπάρτι

Στο υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Χημείου δεν έπεφτε καρφίτσα, την ώρα που τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη αυξάνονται ανησυχητικά και η πόλη «βράζει». Περισσότερα από χίλια άτομα πήραν μέρος στο πάρτι. Φοιτητές και όχι μόνο διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με μουσική και άφθονο αλκοόλ.

Υπαίθρια πάρτι και στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπου νεαροί μετέτρεψαν τα μηχανάκια σε μπάρες, τραπεζάκια και καθίσματα και συνέχισαν να πίνουν το ποτό τους παρά τις συστάσεις των αστυνομικών.

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Έκρυθμη η νύχτα την Κυριακής στο Φάληρο, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα σε περιπολικό που πήγε για να ελέγξει την τήρηση των μέτρων στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Όλα ξεκίνησαν στις 21.30, όταν το περιπολικό πήγε στο σημείο μετά από αναφορές για συγκέντρωση πολιτών, κάτι που είχε συμβεί και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι αστυνομικοί καλούσαν από το μεγάφωνο τον κόσμο να διαλυθεί και να επιστρέψει στα σπίτια τους. Ακολούθησε επίθεση με ξύλα και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο περιπολικό. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά.

Στην Κηφισιά τους ελέγχους της αστυνομίας για τον συνωστισμό, διαδέχτηκαν τα παράπονα ορισμένων για την στάση και το ύφος τους.

Πάτρα: Συνωστισμός παρά τα κρούσματα

Παρόμοιες εικόνες και στην Πάτρα. Παρά τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα, με το λιανεμπόριο να παραμένει κλειστό, ο κόσμος την Κυριακή βγήκε από τα σπίτια του με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Παγκάκια και πεζούλια γέμισαν κόσμο. Οι περισσότεροι με έναν καφέ ή ένα ποτό στο χέρι, τα οποία είχαν προμηθευτεί από καταστήματα take away, χωρίς μάσκες χωρίς αποστάσεις διασκεδάζουν μαζί.

Στην Κάτω Αχαΐα ένας αρραβώνας από τα παλιά με όλους τους καλεσμένους να διασκεδάζουν δίχως μάσκες στα πρόσωπά τους.

Απίστευτος συνωστισμός σε κηδεία ιερέα στον Άγιο Στέφανο

Δεν είναι όμως μόνο οι πλατείες ή οι παραλίες που παρατηρείται συνωστισμός καθώς απερίγραπτες εικόνες είχαμε στην εξόδιο ακολουθία ενός αρχιμανδρίτη στον Άγιο Στέφανο. Στην Ιερά Μονή Κοινοβιάρχου στον Άγιο Στέφανο ήταν πολλοί εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντο της Μητρόπολης Κηφισιάς και εφημέριο επί πολλές δεκαετίες στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μαρούσι.

Οι εικόνες τρομάζουν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, πολλοί χωρίς μάσκες, ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, σε κηδεία επιτρέπεται η παρουσία 9 ατόμων και 25 σε μητροπόλεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο: