Ένα μικρό θετικό, αλλά σημαντικό γεγονός έρχεται από το μέτωπο του κοροναϊού και αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρεται ότι ανακόπτεται η ανοδική πορεία του ιικού φορτίου στα λύματα της συμπρωτεύουσας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου έχει ανασταλεί η εκθετική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για το πανδημικό μέτωπο που ταλανίζει την περιοχή.

Έκκληση για τήρηση των μέτρων

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που αφορούν έως και την περασμένη Κυριακή, αναφέρεται ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης είχε αυξηθεί κατά 4% τις τελευταίες 10 ημέρες, όμως πλέον δεν παρουσιάζει εκθετική πρόοδο, σημαίνοντας κατ’αυτόν τον τρόπο τη σταθεροποίηση της κατάστασης.

Ο πρύτανης, παρά ταύτα, εκφράζει την επιφύλαξη και την εκτίμηση ότι αυτό αποτελεί προϊόν της ενίσχυσης των εμβολιασμών του τελευταίου διαστήματος. Παράλληλα, η εμβολιαστική κατάσταση στο πανεπιστήμιο της πόλης, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δείχνει πως ένα ποσοστό 76%-77% των φοιτητών, ενώ σχεδόν το 93% των μελών ΔΕΠ και το 87% με 88% του διοικητικού προσωπικού έχει εμβολιαστεί.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως πέραν του εμβολίου, χρειάζεται υπευθυνότητα από όλους σημειώνει ο κ. Παπαϊωάννου, ως προς την τήρηση των μέτρων και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, από τους πλήρως εμβολιασμένους.