Συνάντηση με τη βρετανίδα Πρέσβη στην Αθήνα Κέιτ Σμιθ είχε στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και έλαβε από αυτήν το φάκελο με τις προτάσεις της χώρας της για το μεγάλο πρόγραμμα της προσκτήσεως τεσσάρων νέων φρεγατών για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού μας Ναυτικού, καθώς και του συναφούς θέματος της λεγόμενης προσφοράς «ενδιαμέσου λύσεως».

Επειδή επισήμως τίποτα δεν ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΘΑ, την είδηση με σχετικές φωτογραφίες πληροφορηθήκαμε από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο twitter, τόσο του Έλληνος ΥΕΘΑ όσο και της Βρετανίδος Πρέσβεως.

Ex1NlKWXMAQ8Lp7

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος γράφει τα εξής:

«Πρωινή συνάντηση εργασίας με την (Βρετανίδα) πρέσβη Kate Smith, η οποία μου επέδωσε υπόμνημα της βρετανικής πρότασης για την πρόσκτηση τεσσάρων νέων φρεγατών μαζί με ενδιάμεση λύση. Ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων επιφέρει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για αξιολόγηση».

Από την πλευρά της η Βρετανίδα Πρέσβης Κέιτ Σμιθ έγραψε τα εξής:

«Η πρόταση της κυβέρνησης και της Babcock International για τις φρεγάτες νέας γενιάς του Ελληνικού ΠΝ, καθώς και η ενδιάμεση λύση βρίσκεται πλέον στα χέρια των ειδικών του Πολεμικού Ναυτικού και του Ελληνικού Υπουργείου Αμύνης και παραδόθηκε στον ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλο σήμερα».

Περισσότερα στοιχεία αναφορικώς με το περιεχόμενο της βρετανικής προτάσεως δεν έγινε γνωστό, αλλά εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.