Τις αποφάσεις της κυβέρνησης, βάσει των σχετικών εισηγήσεων των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία συνεχίζει την κρίσιμη όσο και πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίασή της, αναμένεται να παρουσιάσουν το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα έως αυτή τη στιγμή δεδομένα και ενώ όλα τα θέματα συζητούνται ακόμη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η εισήγηση της Επιτροπής αναμένεται να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

• Άμεση επανεκκίνηση των Λυκείων όλης της χώρας ή ακόμη και μόνον της Γ’ τάξης των Λυκείων, αλλά από τη Δευτέρα 12 Απριλίου,

Άρση της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου,

Άμεση επανεκκίνηση της λειτουργίας του λιανεμπορίου, με αποστολή SMS στο 13032 και click away, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου,

Περιορισμό της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τις ώρες 10 μ.μ. – 5 π.μ., έναντι του 9 μ.μ. – 5 μ.μ., που ισχύει μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο 3 Απριλίου.