Πιλοτικά και μόνο για τα Σαββατοκύριακα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ειδικότερα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το SMS 6 στο 13033 θα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο. 

Σύφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα που ανοίγουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου. Το άνοιγμα θα γίνει τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop

«
Το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτι» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, εστιάζοντας στη σημασία της χρήσης μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

Πώς θα γίνεται η διαδημοτική μετακίνηση

Θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα με το κωδικό «6» στο 13033 έως 3 άτομα.

Θα είναι ελεύθερες εντός νομού.

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους πολίτες πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή ή χρήση του για άλλους λόγους εκτός της άσκησης.