Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες μετατρέπεται το σχέδιο για άρση των μέτρων το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί έως την Παρασκευή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αλλαγή των μέτρων πλέον είναι μονόδρομος, ενώ μοναδικός στόχος είναι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους και την διάχυση των πολιτών σε δραστηριότητες όπου ο ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός.

Σε κάθε περίπτωση παρά τις προθέσεις της κυβέρνησης για άρση μέτρων, είναι σαφές πως καθοριστικό ρόλο για την επόμενη ημέρα θα παίξει η εισήγηση των ειδικών της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει δραστηριότητες και οι διαδημοτικές μετακινήσεις αναμένεται να επιτραπούν από το πρωί του Σαββάτου 3 Απριλίου, κάποιοι επιστήμονες όμως φοβούνται πως τα χειρότερα είναι μπροστά.

Σειρά παίρνουν τα σχολεία, με την κυβέρνηση να προχωράει την τροπολογία για υποχρεωτικό self test για μαθητές φοιτητές, εκπαιδευτικούς, και λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία και εξετάζεται τελικά το άνοιγμα των σχολείων να γίνει ή στις 8 Απριλίου ή το αργότερο την Δευτέρα, 12 Απριλίου

Πώς θα ανοίξει το λιανεμπόριο
Για το λιανεμπόριο οι προβλέψεις λένε πως η επιτροπή θα άνάψει το πράσινο φως για τα μικρά καταστήματα από τις 5 Απριλίου με μόνο περιορισμό τον αριθμό των πελατών εντός του καταστήματος βάσει τετραγωνικών. Οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν στέλνοντας μήνυμα στο 13032 το οποίο θα έχει διάρκεια τριών ωρών και θα μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά την ημέρα. Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στον εμβολιασμό που θα δημιουργήσει τείχος ανοσίας

Γρίφος η εστίαση

Η εστίαση παραμένει γρίφος με το πιθανότερο σενάριο να λέει πως στις 9 ή το αργότερο στις 16 Απριλίου αναμένεται να τεθεί στους ειδικούς προς εξέταση και το άνοιγμα της εστίασης, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας. Με το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να μπει τέλοος και στην χρήση των sms

Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ

Την ίδια στιγμή η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, με τους διασωληνωμένους να έχουν φτάσει τους 741, όπως ανακοινώθηκε σήμερα ωστόσο υπάρχει έκδηλη η ελπίδα μεταξύ των λοιμωξιολόγων πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας και ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες. Την ίδια στιγμή σήμερα Τρίτη υπήρξε νέα «εκρηξη» κρουσμάτων, σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Κόντρα ειδικών και φόβος για έκρηξη

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 οι προβλέψεις για τα σημερινά στοιχεία είναι ακόμα χειρότερες και οι γιατροπι να προειδοποιούν για «ηφαίστειο που βράζει» στη πρωτεύουσα.

Οι διαφωνίες για το πώς πρέπει να προχωρήσει το άνοιγμα της αγοράς δεν περορίζονται στην κυβέρνηση και τους γιατρούς. Διαφορετικές εκτιμήσεις υπάρχουν και μέσα στην επιστημονική κοινότητα.