Θέμα χρόνου θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σύλληψη του ατόμου που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ, στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και αυτή την ώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι για βαρύτατα αδικήματα κατηγορούνται οι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην ομάδα που επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Πληροφορίες για τα στοιχεία του νεαρού

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής που διαμένει στα δυτικά προάστια. Τα στοιχεία και ο χώρος διαμονής του είναι είναι γνωστά στο MEGA.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο να κάνει την αρχική επίθεση μετά από σπριντ 100 μέτρων που ξεκινάει από την πλατεία.

Η αστυνομία εστίασε στο πρόσωπό του από πληροφορίες από αρχική ανάλυση των βίντεο της επίθεσης αλλά και από ανάρτηση στο facebook που υπάρχουν λόγια θαυμασμού για την επίθεση στον αστυνομικό.



Αναμένεται να εξετασθεί αν υπάρχουν ίχνη DNA, αποτυπώματα του υπόπτου και άλλων ατόμων σε αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, στη θήκη του πιστολιού, γιατί έγινε μια προσπάθεια να του αποσπάσουν το πιστόλι και στο κράνος του 28χρονου αστυνομικού, που επιχείρησαν να βγάλουν οι νεαροί που τον χτύπησαν.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ενός ακόμη νεαρού αλβανικής καταγωγής που είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας της Αθήνας που κατηγορείται για την ίδια επίθεση και η σύλληψη του έγινε γιατί του έπεσε το πορτοφόλι στο σημείο του άγριου ξυλοδαρμού του αστυνομικού και ήδη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και τρίτος ύποπτος ο οποίος είναι και αυτός οπαδός ομάδας της Αθήνας βρίσκεται σε κάποιο σύνδεσμό της στο κέντρο της αθήνας ο οποίος επίσης εξετάζεται αν μετείχε στη συγκεκριμένη επίθεση.

Υπάρχει η εικόνα ότι πολλοί εκ των συμμετεχόντων είναι οπαδοί ομάδων.

Μπαλάσκας στα Παραπολιτικά 90,1: Αυτοί που ονειρεύονται ότι θα υπάρξει νέος Κορκονέας δεν θα εξυπηρετηθούν

«Δεν ανοίξουμε βεντέτες με κανέναν ούτε με τους κακοποιούς ούτε με τους μπαχαλάκηδες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μπορεί να έχουμε μια επανάληψη των επεισοδίων του 2008 και να έχουμε νεκρό.

«Είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, είμαστε επαγγελματίες, δεν ανοίξουμε βεντέτες με κανέναν ούτε με τους κακοποιούς ούτε με τους μπαχαλάκηδες αυτά είναι στα πλαίσια της εργασίας μας και από τη στιγμή που έχουμε επαγγελματισμό δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη από κανέναν», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Είναι ανεπίτρεπτο ο κάθε ένας να καθίσει να σκεφτεί ότι θέλει να δημιουργήσει ή να προκαλέσει να υπάρξει ένας νέος Κορκονέας. Η βλάβη που έκανε στο Σώμα ο Κορκονέας είναι ανήκεστος. Μας έχει στιγματίσει σαν Αστυνομία, μας έχει πάει 100 χρόνια πίσω και μου είναι αδιανόητο να υπάρξει έλληνας αστυνομικός που θα κάνει τέτοιο λάθος. Αυτοί το ελπίζουν αλλά απλά δεν θα τους περάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περάσανε από πάνω του πάνω από 150 άτομα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Στράτος Μαυροειδάκος.

«Είναι πολυτραυματίας, είναι σοβαρά αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Μιλάμε για ένα πολύ δυνατό παιδί, περάσανε από πάνω του πάνω από 150 άτομα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο γραμματέας των Ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, αναφορικά με την υγεία του τραυματισμένου αστυνομικού.

«Το ευχάριστο είναι ότι ο συνάδελφός μας, αυτό το 27χρονο παλληκάρι, δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο η ζωή του. Αυτό που περιμέναμε με αγωνία ήταν η αξονική να είναι καθαρή κατι που ευτυχώς είναι έτσι», υπογράμμισε ο ίδιος.