«Η ‘’τυφλή’’ οργή δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και από τα φαινόμενα της Κυριακής τα οποία προφανώς και δεν θα έπρεπε να είχανε γίνει και η κυβέρνηση τα καταδίκασε από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Επί παντός επιστητού» με την δημοσιογράφο Κατερίνα Πλατή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι καλλιεργήθηκε ένα κλίμα μίσους και έντασης που η αποκορύφωσή του ήταν εχθές το βράδυ.

«Από την αρχή που έγιναν τα επεισόδια της Κυριακής διατάχθηκε ΕΔΕ, ο Συνήγορος του πολίτη έχει αναλάβει τη διερεύνηση του περιστατικού. Σας θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε χθες με τον κ. Αλεβιζάτο και τις 7 από τις 9 προτάσεις της επιτροπής του έχουν ήδη υιοθετηθεί και υλοποιούνται, προχωρούνε και οι υπόλοιπες, και έχει οριστεί την Παρασκευή μια συζήτηση στο κοινοβούλιο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και ο πρωθυπουργός θα καταθέσει και τις δικές του προτάσεις πράγμα το οποίο δεν συνηθίζει να το κάνει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Αυτές τις μέρες ο κ. Τσίπρας, κατέθεσε και ερώτηση στον πρωθυπουργό, μίλησε για πογκρόμ βίας και αυταρχικού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους και χθες καλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση τους πολίτες εν μέσω πανδημίας», αναρωτήθηκε ο κ. Γαϊτάνης.

«Ο κ.Τσίπρας πριν λίγες εβδομάδες έδωσε μια συνέντευξη και είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο άρα έχει και την πολιτική ευθύνη το γεγονός ότι μερικές χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν χθες στη νέα Σμύρνη αδιαφορώντας για τα επιδημιολογικά δεδομένα, αδιαφορώντας για τη δημόσια υγεία και θέτοντας ένα τεράστιο ρίσκο να έχουμε μια ακόμα μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Και σας υπενθυμίζω δε ότι ο κ. Τσίπρας ουδέποτε έχει βγει και έχει απευθυνθεί στους έλληνες πολίτες κατηγορηματικά να τηρήσουνε τα μέτρα ενάντια του κορονοϊού αντιθέτως βρίσκει ευκαιρίες να μιλάει για Μπέργκαμο, να καλεί τον κόσμο στις πορείες και από την άλλη να βγαίνει και να λέει ‘’μα αυξάνονται τα κρούσματα, γεμίζουν τα νοσοκομεία και δεν διαχειρίζεστε σωστά την επιδημιολογική κρίση’’. Δεν έχει ευθύνη ο ίδιος για όλο αυτό; Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αμέτοχο για ότι συμβαίνει στη χώρα; Άρα οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι πολύ μεγάλες», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ρητορική τους με τη στάση τους επενδύουν στις πλατείες των αγανακτισμένων. Σήμερα για παράδειγμα με τη ρητορική τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ εξισώνουν την αστυνομία με τους μπαχαλάκηδες, είναι ανεπίτρεπτα φαινόμενα αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει σε μια καταστροφολογία και στο λαϊκισμό, το κάνει συνεχώς και συστηματικά , υπάρχει ένδεια πολιτικών θέσεων και απόψεων όπως βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να διατυπώσει καμία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση και επενδύει συνεχώς την καταστροφολογία και το λαϊκισμό», επισήμανε κατηγορηματικά ο κ. Γαϊτάνης.

«Πρέπει όμως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ορθώσουν ένα ανάστημα και να μην επιτρέψουμε να γυρίσουν τη χώρα πίσω σε εικόνες διαίρεσης και διχασμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη συζήτηση στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή, σημείωσε: «Ας περιμένουμε τη συζήτηση, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι τοποθετείται με θετικό τρόπο στην πολιτική. Αντιλαμβάνεται πάντα ένα πρόβλημα σαν μια ευκαιρία αλλαγών, σαν μια ευκαιρία να το διαχειριστούμε, να το αντιμετωπίσουμε και να το λύσουμε για το καλό των πολιτών. Αυτό κάνει πάντα, αυτό θα κάνει και την Παρασκευή».