Οι εφημερίες διαδέχονται η μία την άλλη στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι πλέον γεμάτα με ασθενείς με κοροναϊό.

Στο Ιπποκράτειο μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας, έγιναν 35 εισαγωγές θετικών κρουσμάτων ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ασθενών με covid σε 205.

Οι ΜΕΘ είναι όλες γεμάτες, ωστόσο υπάρχουν ακόμα 2 διαθέσιμες σε περίπτωση ανάγκης.

Από χθες γίνονται rapid test σε πολίτες με ύποπτα συμπτώματα. Από τα 110 τεστ, τα 20 βγήκαν θετικά.

Γεμάτες είναι οι κλίνες και στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο ξεκινά σήμερα την εφημερία του.

Πέθανε 49χρονη εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ από κορωνοϊό

Μια 49χρονη χειρίστρια ιατρικών συσκευών στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που νοσηλεύονταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο πέθανε από κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Μπάμπης Κοροξενός, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την άτυχη γυναίκα υποστηρίζοντας πως ο οργανισμός της δε δέχθηκε καμία θεραπεία και δυστυχώς κατέληξε.

«Χάσαμε έναν ακόμα άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι στην πρώτη γραμμή σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Γεμάτες οι ΜΕΘ στο νοσοκομείο Τρικάλων

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε και η συντονίστρια - διευθύντρια της μονάδας εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Τρικάλων, Νίκη Παραφόρου, για την κατάσταση που επικρατεί εκεί αναφορικά με τα κρούσματα κορωνοϊού.
Όπως είπε, στα Τρίκαλα όπως και γενικά στη βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη.

«Τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση, καθώς οι ανάγκες αυξήθηκαν τόσο που η ΜΕΘ άνοιξε τις 10 κλίνες της και τις διέθεσε αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού δρομολογώντας τα υπόλοιπα περιστατικά σε γειτονικά νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα υποστήρξε πως όχι μόνο στην ίδια την πόλη των Τρικάλων αλλά και από όμορους νομούς καταφθάνουν περιστατικά covid στο νοσκομείο.