Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κος Θεόδωρος Τσούχλος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Πολύ υπερ-αισιοδοξία τώρα από τους ειδικούς, αυτό είναι θετικό φτάνει να είναι και αληθινό. Προβληματιζόμαστε και θεωρούμε ότι καλό είναι να ανοίξει μόνο η Γ’ Λυκείου. Είναι αναγκαστικό το μέτρο γιατί οι αναπληρωτές σε πολλές περιοχές πάνε αργά, δεν είχαμε μόνιμους διορισμούς την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα να εχει μείνει πίσω η ύλη σε ορισμένα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας έκανε μια γενναία περικοπή ύλης σε αρκετά μαθήματα αλλά δεν φτάνει, υπάρχουν σχολεία τα οποία είναι πιο πίσω και από την περικομμένη ύλη. Που σημαίνει ότι αν τυχόν δεν γίνει κανένα μάθημα στην Γ’ Λυκείου θα υποχρεωθεί η υπουργός να μειώσει και άλλο την ύλη και να φτάσουμε σε μαθήματα να κάνουμε όχι εξεταστικές πανελλαδικές αλλά εξετάσεις τετραμήνου που θα απαξιώσουν τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι λοιπόν λογικό και αναγκαστικό να ανοίξει η Γ’ Λυκείου, οι άλλες τάξεις όχι.

Επίσης ο κ. Τσουχλος τόνισε οτι:
Εμείς λέμε να τελειώσει το Γυμνάσιο και η Α’ και Β’ Λυκείου με τα προφορικά. Θεωρούμε ότι έχει καλυφτεί σημαντικά η ύλη στις άλλες τάξεις. Αν ανοίξει το σχολείο θα ανοίξει για 15 ημέρες που σημαίνει για 8-9 μέρες μάθημα. Για 8-9 μέρες το πολύ μάθημα υπάρχει λόγος να έχουμε έναν κίνδυνο αναζωπύρωσης της ασθένεια;

 Δυστυχώς όλο αυτό τον καιρό δεν είχαμε καμία επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας και καμία ενημέρωση. Όλα όσα έχει ακούσει η υπουργός Παιδείας ή η υφυπουργός Παιδείας δεν τα γνωρίζει η ΟΛΜΕ, οι καθηγητές όμως είναι αυτοί που θα ανοίξουν τα σχολεία. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε καμία ενημέρωση ειδικά στο θέμα των σχολείων, είναι ένα κρίσιμο θέμα στο οποίο όφειλε το υπουργείο Παιδείας να μας ενημερώνει. Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, συμπλήρωσε.

Δεν είχαμε ούτε μια επικοινωνία και το καταγγέλλουμε γιατί είναι πολύ κρίσιμο θέμα διότι αφορά την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους και τη δική μας. Δεν μπορεί σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα να μην γνωρίζουμε τίποτα και να πάμε απλά στρατιώτες σε μια μάχη που δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς θα διεξαχθεί, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε λέγοντας: Ότι και να γίνει θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για θέματα υγείας. Ότι προβλέπει το πρωτόκολλο, ότι προβλέπει οτιδήποτε υγειονομικό θα πρέπει να ληφθεί ώστε να μην έχουμε ούτε ένα κρούσμα στις χιλιάδες σχολικές μονάδες που προτίθεται να ανοίξει το υπουργείο.