«Ζητάμε μείωση του αριθμού των μαθητών στους 15 ανά τμήμα και αποστάσεις στα σχολεία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος
Τσούχλος.

Ο κ. Τσούχλος ανέφερε ότι «έχει συζητηθεί στην Ομοσπονδία ο διπλός κύκλος μαθημάτων στα σχολεία».

Την ίδια στιγμή ο κ. Τσούχλος επισήμανε ότι «μετά το αλαλούμ με τις μάσκες στην αρχή της σχολικής χρονιά δεν ήρθαν άλλες μάσκες».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θεόδωρου Τσούχλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφερόμενος στον εκπαιδευτικό που μαχαίρωσε σκύλο, ο κ. Τσούχλος σημείωσε: «Μας καλύπτει απόλυτα η δήλωση της κας υπουργού και συγχαίρω απόλυτα την κα υπουργό για την ειλικρινή και σταθερή της δήλωση. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση σε κανένα επάγγελμα και ιδιαίτερα στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού».

Με αφορμή τη σημερινή απεργία του κλάδου και το αίτημα τους για μείωση των τμημάτων και την τήρηση των αποστάσεων, ο πρόεδρος ΟΛΜΕ ανέφερε: «Σε υπερμεγέθη τμήματα των 28 παιδιών είναι σίγουρο ότι με τις μικρές αίθουσες που έχουμε στην Ελλάδα των 25 με 50 τμ το σύνηθες δεν μπορεί να τηρηθεί αυτή η απόσταση. Αφού δεν υπήρξε η μέριμνα του καλοκαιριού δεν μπορούν να βρεθούν οι αίθουσες. Στην Ομοσπονδία έχει κατατεθεί η πρόταση των δύο κύκλων μαθημάτων. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχουν αρκετά σχολεία στα οποία έχουν κενές αίθουσες, εκεί τα παιδιά που κάνουν μια διαμαρτυρία λένε ότι βλέπουμε ότι έχουμε δύο κενές αίθουσες αλλά έχουμε παράλληλα ένα ή δύο τμήματα με 25-26 παιδιά, αν εκεί παρενέβαινε το υπουργείο Παιδείας και αποδέχονταν το αίτημα των παιδιών που είναι και παράλληλα αίτημα της ΟΛΜΕ θα λήγανε οι κινητοποιήσεις. Πρέπει να δοθεί η άδεια από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας έχει ζητηθεί αλλά εκεί θα ήταν η έξυπνη κίνηση από την κα υπουργό να μπορεί να αποδεχτεί αυτό το αίτημα το οποίο δεν θα κόστιζε τίποτα . Δεν το αποδέχεται γιατί θεωρεί ότι η μάσκα είναι το κατάλληλο μέσο για να προφυλασσόμαστε. Υπάρχει βέβαια η ανάγκη διορισμού κάποιων αναπληρωτών με αυτό τον τρόπο».

Αναφορικά για το μικρό ποσοστό covid στις σχολικές μονάδες, ο κ. Τσούχλος δήλωσε: «Πραγματικά το ποσοστό είναι χαμηλό ευτυχώς, όπως και στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ χαμηλό σε αντιστοιχία με τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα και το ζητήσαμε και από τον ΕΟΔΥ και είναι απλό, ότι εκεί που επανέρχονται οι εκπαιδευτικοί μετά από μια καραντίνα τέτοιου είδους να κάνουν όλοι test. Υπάρχουν πρωτοβουλίες και πρέπει να συγχαρούμε και το δήμαρχο Αργυρούπολης –Ελληνικού ότι πήγε η ΟΛΜΕ του έδειξε το σχολείο που είχε περάσει αυτή την περιπέτεια και με χρήματα του δήμου όλοι οι εκπαιδευτικοί πέρασαν το test. Το ίδιο έγινε και στη Φωκίδα στο σύνολο των εκπαιδευτικών όπου το δημόσιο νοσοκομείο με τον ιατρικό σύλλογο Φωκίδος έκανε δωρεάν test σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Στην αρχή το αίτημά μας ήταν για τα μαζικά test όλων των εκπαιδευτικών, αυτό δεν έγινε, τώρα μιλάμε για ένα μικρό αριθμό. Μιλάμε για 180 σχολεία, μιλάμε για ένα πολύ μικρό αριθμό τεστ αναλογικά».

Για τις μάσκες στα σχολεία, ανέφερε ότι «άλλες μάσκες δεν ήρθαν».

Για την αντίδρασή τους στην ψηφοφορία το Σαββάτο, δήλωσε: «Από το 2002 με απόφαση του τότε υπουργού του κ. Ευθυμίου ορίστηκαν εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια Τετάρτη και ο ίδιος ο υπουργός έδωσε εκείνην την ημέρα άδεια κάθε δύο χρόνια. Είναι μια απόφαση του 2002 και οι υπόλοιποι υπουργοί συνέχισαν την ίδια διαδικασία, ήταν μια πολιτική όλων των κομμάτων. Εμείς είπαμε ρητά ότι συμφωνούμε να καταργηθεί αυτή η αργία μια φορά κάθε δύο χρόνια απλά επειδή το Σάββατο είναι μέρα αργίας ζητήσαμε να είναι μέρα καθημερινή και ο εκπαιδευτικός να μπορεί κάποια στιγμή να προσέρχεται στο εκλογικό τμήμα και να ψηφίζει. Ούτως ή άλλως η ψηφοφορία και την Τετάρτη που γινόταν, γινόταν όλη την ημέρα».