«Είναι μια ύποπτη περίοδος. Εγώ δεν μπορώ να εφησυχάσω ειδικά αυτή την περίοδο, βεβαίως από τη στιγμή που θα εκπέμψουμε τα σωστά μηνύματα προς τους απέναντι, άλλωστε αυτό είναι και το νόημα της αποτροπής, μειώνουμε τις πιθανότητες σε σημαντικό βαθμό να αποπειραθούν κάτι ανάλογο».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων αναφορικά για τον εκτιμά ότι υπάρχει σχέδιο από την πλευρά της Τουρκίας για εισροή μεταναστών στην ελληνική επικράτεια την περίοδο των γιορτών, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και στην εκπομπή «Mea Culpa» με το δημοσιογράφο και βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο καθηγητής οικονομικής γεωγραφίας και γεωπολιτικής θεωρίας στο ΕΚΠΑ, Γιάννης Μάζης.

Παράλληλα ο κ. Μάζης ανέφερε ότι «από την άλλη μεριά δεν ξέρω πόσο διατεθειμένοι είμαστε να ασκήσουμε την πολιτική της αποτροπής». «Η αποτροπή έχει μια φάση η οποία δείχνει τις δυνατότητες σου να αποτρέψεις με υπολογίσιμη ισχύ τον αντίπαλο και αυτός να σκεφτεί ότι η οποιαδήποτε κίνηση που θα κάνει, ακόμη και αν του πρόσφερε μια προσωρινή νίκη, θα έχει τόσο μεγάλο κόστος που καλύτερα θα είναι να αποτύχει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μην φανταστείτε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή θα υπάρξει περίπτωση να συλληφθεί σε περίοδο μη ετοιμότητας», υπογράμμισε ο ίδιος.
Ακόμη διευκρίνισε ότι «η Τουρκία έχει τουλάχιστον 3 ταξιαρχίες σε προσεκτική καραντίνα, έχει τουλάχιστον 5 έως 6 επιθετικές αεροπορικές μονάδες στην ίδια υγειονομική καραντίνα και σε ετοιμότητα και έχει 2 μονάδες ισχυρότατες υποβρυχίων καταδρομών σε ετοιμότητα και σε καραντίνα».

« Ο κ. Ερντογάν επειδή έχει υιοθετήσει την πολιτική της σύγκρουσης με την Ελλάδα κάνει αυτά που πρέπει για να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή και περιμένει να εφησυχάσουμε εμείς και να πούμε ‘’έχει προβλήματα’’. Να ξέρετε ότι και στο G20 και στο G7 η Τουρκία προσπαθεί, και νομίζω ότι βρίσκεται στο δρόμο να το πετύχει, να εισπράξει ισχυρά ποσά και ενισχύσεις ούτως ώστε να σωθεί η οικονομία της», κατέληξε.