Σε επτά νησιά και στην Καβάλα ιχνηλατούν τις επαφές που ενδεχομένως είχε ο 25χρονος από την Ικαρία ο οποίος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό και νοσηλεύεται. Ο νεαρός είχε πρόσφατα επιστρέψει από την Βρετανία και έσπασε την καραντίνα, για να μεταβεί στην Ικαρία.

Ο νεαρός, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με αεροσκάφος και μέσα σε ειδική κάψουλα, κατά την παραμονή του στο νησί είχε κινηθεί στις περιοχές Ράχες και Άγιο Πολύκαρπο και είχε έρθει σε επαφή με ντόπιους.

To πλοίο «Blue Star Mykonos» με το οποίο ταξίδεψε ο 25χρονος ξεκίνησε το δρομολόγιο του την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών φαίνεται πως έχει περάσει από Σύρο, Μύκονο, Ικαρία, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Καβάλα.

Με αφορμή το περιστατικό στην Ικαρία, αλλά και τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί της Μυτιλήνης , ο αντιπεριφερειάρχης υγείας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Παντελής Βρουλής, ζητά από εδώ και πέρα να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών όσοι ταξιδέψουν προς τα νησιά ανεξάρτητα από το εάν έρχονται ή όχι από το εξωτερικό.

Σε καραντίνα έχουν μπει οι ναυτικοί του πλοίου «Θεολόγος Π» καθώς δύο μέλη του πληρώματος εμφάνισαν συμπτώματα. Από το πλοίο είχαν αποβιβαστεί 17 επιβάτες στην Άνδρο, 13 στη Μύκονο και οκτώ στην Τήνο.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.