Έντονη ανησυχία ξέσπασε στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ στα Χανιά εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού. Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, το κρούσμα είναι ένας άνδρας 24 ετών Μαροκινής καταγωγής που βρέθηκε σε σχολείο εκπαίδευσης εντός των εγκαταστάσεων του ΚΕΝΑΠ, την Παρασκευή.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τη λήξη του σχολείου, ο Μαροκινός επέστρεψε στο σπίτι του και το πρωί ενημέρωσε τη μονάδα ότι ήταν θετικός στον ιό. Παράλληλα, σύμφωνα και με τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν, δεν έφερε κάποιο ξεκάθαρο σύπτωμα.

Ο 24χρονος ήταν κομάντο σε ένα εκ των 11 συνολικά σχολείων που πραγματοποιήθηκαν εντός των εγκαταστάσεων του ΚΕΝΑΠ, το οποίο έχει κλείσει από σήμερα. Προς το παρόν οι υγειονομικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν τα ανωτέρω, ενώ για λόγους αποτροπής διασποράς του ιού, το ΚΕΝΑΠ κάνει όλες τις απαραίτητες διεργασίες απολύμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενέργειες απολύμανσης έχουν γίνει και στο κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων, όπου διέμεναν οι στρατιωτικοί.
ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα