Την επιβεβαίωση 21 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης  Τσιόδρας, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των συνολικών κρουσμάτων σε 352.

Εννέα ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ανακοίνωσε επιπλέον ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι από το σύνολο των κρουσμάτων νοσηλεύονται τα 65.

Το 51% είναι άνδρες, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί 4.320 δείγματα και 10 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

51 τα «ορφανά» κρούσματα

Εννέα από τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, είναι διασωληνωμένοι ενώ για 51 κρούσματα δεν έχει έχει προσδιοριστεί η αλυσίδα επιμόλυνσης – κοινώς δεν έχει διαπιστωθεί κάποια στενή επαφή με ταξιδιώτες από το εξωτερικό ή επαφές τους.

Οι θάνατοι στη χώρα λόγω κοροναϊού είναι τέσσερις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700.

Στην ενημέρωση παραβρέθηκε και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που πήρε το λόγο μετά τον κ. Τσιόδρα.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Οπως διευκρίνισε ανοικτά θα είναι φαρμακεία, φούρνοι, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία, μανάβικα, περίπτερα, τράπεζες κούριερ, συνεργεία αυτοκινήτων, pet shops, καταστήματα οπτικών ειδών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται διεύρυνση ωραρίου σούπερ μάρκετ, από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ. Επίσης, τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν και την Κυριακή.

Σημείωσε δε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες. Ως προς τις μετακινήσεις ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου στην Αθήνα μέχρι τέλος Απριλίου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Πόσο διαρκεί η επώαση του ιού και πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα
Πώς γίνεται η διάγνωση και πώς μεταδίδεται;
Πού πρέπει να καλέσετε εάν παρουσιάσετε συμπτώματα
Τι κάνουμε αν ένα μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα