Στα 72 ανέρχονται τα κρούσματα του κοροναϊού σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον σε 2081. Εξ αυτών 525 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό. Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη τρεις θανάτους με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 96 νεκρούς. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένουν 75 ασθενείς.

«Το περπάτημα είναι υγεία. Μπορούμε να περπατήσουμε με την οικογένεια μας. Δεν μπορούμε όμως να βρισκόμαστε σε συνωστισμό ή να βρίσκουμε έτσι αφορμή να εξαπατήσουμε την πολιτεία. Οι πολίτες των μεγαλουπόλεων πληρώνουμε το τίμημα. Δεν μπορεί να ανακατεύονται οι παρέες. Θα πρέπει να αποφεύγουμε τον συνωστισμό», επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε ότι το πιο σημαντικό στην πανδημία είναι η προστασία των ευπαυθών ομάδων. Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς θα πρέπει να προστατευτούν και να μην συνωστίζονται καθόλου και να μην έχουν επαφές με τρίτους, διευκρίνισε ενώ συμπλήρωσε ότι «συνάδελφος από το εξωτερικό δήλωσε πως η χειραψία θα πρέπει να περιοριστεί στο μέλλον».

Αναφερθείς στην έκκληση του Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. «Θα προτιμούσα να περπατήσω έξω κι ας πάρω πρόστιμο. Ας μην κάνουμε κακό σε αγαπημένους μας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Να περιορίσουμε παντού τη βία» σημείωσε ο καθηγητής.

Ακόμη, επεσήμανε ότι «δεν είναι υγεία να τα βάζω με τον διπλανό μου. Κάποιες οικογένειες βγαίνουν έξω και τηρούν τους κανόνες. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε για τη στρατηγική της επόμενης ημέρας, παραμένουμε σε επαγρύπνυση».

«Φαίνεται να γλιτώνουμε. Αν παραμείνουμε έτσι, τότε θα σκεφτόμαστε ένα μέλλον όπου θα περιοριστούν τα μέτρα. Τώρα δεν είναι ακόμη η ώρα», κατέληξε.