Εικόνες που συγκλονίζουν βγήκαν στη δημοσιότητα από βίντεο κατά την διάρκεια πορείας των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι όπου πυρπολούν υποκατάστημα τράπεζας το οποίο τυλίγεται στις φλόγες.

Στο βίντεο φαίνεται ο πυκνός μαύρος καπνός και οι φλόγες που αναδύονται από το ισόγειο του κτηρίου, ενώ από μια μπαλκονόπορτα του δεύτερου ορόφου ξεπροβάλλει μία γυναίκα να κρατά στην αγκαλιά της ένα βρέφος. Πανικόβλητη, ενώ την πνίγουν οι καπνοί, φωνάζει στους περαστικούς για βοήθεια και οι διαδηλωτές και φωτογράφοι που την βλέπουν από το δρόμο, με τον τρόμο στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένο, της φωνάζουν να φύγει.

Αμέσως επεμβαίνουν πυροσβέστες και τελικά κατάφεραν να βγάλουν σώους από το φλεγόμενο κτήριο και την μητέρα και το μωρό.

Από τη 18η κινητοποίηση των "κίτρινων γιλέκων", σε ένα από τα τουριστικότερα σημεία της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να τραυματιστούν και το νέο κύμα βίας να σημαδέψει για μια ακόμα φορά την πόλη του Παρισίου με καταστήματα λεηλατημένα και πυρπολημένα στα Ηλύσια Πεδία και διαλυμμένα πεζοδρόμια.

Οι εικόνες αυτές έχουν σοκαριστικές ομοιότητες με τις «μνήμες της Marfin» τον Μάιο του 2010 στην Αθήνα, όπου στον εμπρησμό της τράπεζας έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών που ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.