Ξανά στους δρόμους είναι αποφασισμένοι να βγουν το Σάββατο οι διαδηλωτές των «Κίτρινων Γιλέκων» παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, η οποία ανησυχεί για νέα βίαια επεισόδια και για τις επιπτώσεις τους στην οικονομία.

Δεκάδες χιλιάδες χωροφύλακες θα βρίσκονται στους δρόμους, σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μόνο στο Παρίσι, τη πόλη που σημειώθηκαν τα βίαια και καταστροφικά επεισόδια τα περασμένα τέσσερα Σάββατα, 8.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός, ενώ 16 τεθωρακισμένα θα «σαρώνουν» τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Και όλα αυτό παρά τις ανακοινώσεις που έγιναν τη Δευτέρα από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν –κυρίως την αύξηση των 100 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό– και τις εκκλήσεις για «αναστολή» της κινητοποίησης σ’ ένα πλαίσιο τρομοκρατικής απειλής που έχει αναβιώσει μετά την επίθεση στο Στρασβούργο την Τρίτη που στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

«Είναι ακριβώς η στιγμή που δεν πρέπει να σταματήσουμε (…) Οφείλουμε να συνεχίσουμε», δηλώνει σήμερα ένας από τους επικεφαλής του κινήματος, ο Ερίκ Ντρουέ, σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook. «Αυτό που έκανε ο Μακρόν τη Δευτέρα, είναι μια έκκληση για να συνεχίσουμε διότι αρχίζει να δίνει κάτι και, προερχόμενο απ’ αυτόν, είναι ασυνήθιστο».

Στο Facebook, κύριο δίαυλο κινητοποίησης αυτού του κινήματος, οι πολυάριθμες εκκλήσεις για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων για πέμπτο διαδοχικό Σάββατο συνασπίζουν χιλιάδες πρόσωπα.