«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιχειρώντας να αποσυνδέσει το θέμα με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά ελλήνων πολιτικών, ο Μποζντάγ επανήλθε, τονίζοντας πως «οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής» σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Πρόκειται, μάλιστα, για την πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση τούρκου αξιωματούχου ότι οι δύο στρατιωτικοί δεν θα προσφερθούν ως αντάλλαγμα για την έκδοση των «8».

Το Σάββατο, ο τούρκος αντιπρόεδρος είχε στρέψει τα βέλη του εναντίον των ελλήνων πολιτικών, λέγοντας ότι «οι άδικες και προκλητικές δηλώσεις κάποιων ελλήνων υπουργών για την Τουρκία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας».

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Τwitter, είχε προειδοποιήσει παράλληλα ότι το «να εκλαμβάνεται η στάση της Τουρκίας ως αδυναμία δεν αποτελεί έξυπνη κίνηση».

 

«Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανένας δεν μπορεί να συμπεριφέρεται άδικα απέναντι στην Τουρκία, ότι η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός, αλλά ούτε και δίνει σε κανέναν άλλον το δικαίωμα να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να της συμπεριφέρεται άδικα. Μάρτυράς μας η Ιστορία. Δεν είναι προς όφελος κανενός να τεστάρει ξανά και ξανά την Τουρκία» σημείωνε χαρακτηριστικά.