Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών από την Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δηλώσεις Μποτζντάγκ ήρθαν μετά από τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, δείχνοντας ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι να μην υποχωρήσει στο αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών παρά την απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία έχει απαγορευθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016.

Νωρίτερα, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. ο τούρκος στρατιωτικός, το άσυλο του οποίου ανεστάλη μετά τη σημερινή απόφαση του Εφετείου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο τούρκος στρατιωτικός οδηγήθηκε και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος και στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, ο τούρκος αξιωματικός αναμένεται να προσφύγει κατά της απόφασης.