Οι καιρικές συνθήκες, το ανθρώπινο λάθος και το τεχνικό πρόβλημα. Αυτά είναι τα κυριότερα σενάρια που εξετάζουν οι Ρώσοι για την αεροπορική τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 71 ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της χώρας, καθώς εξετάζουνται όλα τα ενδεχόμενα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και μικρά παιδιά, καθώς και ξένοι υπήκοοι. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή να συσταθεί επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Πάντως, ήδη στα χέρια των Αρχών είναι το ένα από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της Saratov Airlines. Tο αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, 80 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας.

H βάση της Saratov Airlines βρίσκεται στο Σαράτοβ, 840χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το 2015 τής είχε απαγορευθεί να πραγματοποιεί διεθνείς πτήσεις, καθώς σε απροειδοποίητο έλεγχο από αρμόδιους επιθεωρητές διαπιστώθηκε η παρουσία άσχετων στο πιλοτήριο...

Το 2016 η εταιρεία άλλαξε τους κανονισμούς της και έλαβε άδεια για διεθνείς πτήσεις τσάρτερ. Περιορίζεται, πάντως, σε δρομολόγια από και προς τη Ρωσία, την Αρμενία και τη Γεωργία.