Μέσα στο χιόνι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των 71 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Κυριακή λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μόσχα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και μικρά παιδιά, καθώς και ξένοι υπήκοοι. Αν και τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο. Οι ερευνητές εντόπισαν ήδη ένα από τα μαύρα κουτιά του Antonov και όλα τα ενδεχόμενα πρόκειται να ερευνηθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες λαμβάνουν μέρος και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν δύο σοροί, ενώ σύμφωνα με το interfax, μεταξύ των θυμάτων είναι ένας Ελβετός. Πληροφορίες που μεταδίδουν άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι τουλάχιστον τρία μικρά παιδιά, ηλικίας 3 έως 7 ετών.

Οι έρευνες για τις σορούς και τη συλλογή σημαντικών στοιχείων για την αεροπορική τραγωδία διεξάγονται στο χιονισμένο χωριό Αργκούνοβο.

Το αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, 80 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα

H βάση της Saratov Airlines βρίσκεται στο Σαράτοβ, 840χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το 2015 τής είχε απαγορευθεί να πραγματοποιεί διεθνείς πτήσεις, καθώς σε απροειδοποίητο έλεγχο από αρμόδιους επιθεωρητές διαπιστώθηκε η παρουσία άσχετων στο πιλοτήριο...

Το 2016 η εταιρεία άλλαξε τους κανονισμούς της και έλαβε άδεια για διεθνείς πτήσεις τσάρτερ. Περιορίζεται, πάντως, σε δρομολόγια από και προς τη Ρωσία, την Αρμενία και τη Γεωργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC