Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 71 άτομα (65 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα), ενώ χάθηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, «το αεροπλάνο συνετρίβη έξω από το χωριό Αργκούνοβο, στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας». Είχε προορισμό το Ορσκ, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

H βάση της Saratov Airlines βρίσκεται στο Σαράτοβ, 840χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας. Το 2015 τής είχε απαγορευθεί να πραγματοποιεί διεθνείς πτήσεις, καθώς σε απροειδοποίητο έλεγχο από αρμόδιους επιθεωρητές διαπιστώθηκε η παρουσία άσχετων στο πιλοτήριο...

Το 2016 η εταιρεία άλλαξε τους κανονισμούς της και έλαβε άδεια για διεθνείς πτήσεις τσάρτερ. Περιορίζεται, πάντως, σε δρομολόγια από και προς τη Ρωσία, την Αρμενία και τη Γεωργία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC