Σε μία συμβολική κίνηση προσέγγισης των δύο πλευρών, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν αντάλλαξε χειραψία με την αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη, την Κιμ Γιο-Γιονγκ, κατά την άφιξή της στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν είναι τεράστιο βήμα, αλλά έχει συμβολικό βάρος. Το ίδιο και η κοινή παρέλαση των ομάδων από τις δύο χώρες στην τελετή. 

Η αδελφή του Κιμ στάλθηκε μαζί με τη βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην τελετή: Είναι η πρώτη φορά που στενός συγγενής του βορειοκορεάτη ηγέτη βγαίνει (κανονικά) στο εξωτερικό και, διπλωματικά, ήταν ό,τι «κοντινότερο» στον ίδιο τον Κιμ μπορούσε, δεδομένου του κλίματος, να παραστεί στο στάδιο. 

Πάντως, το πνεύμα ολυμπιακής εκεχειρίας δεν επικράτησε εντελώς. 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς στο τέλος δεν παρευρεύθηκε σε δείπνο που παρέθετε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος και στο οποίο θα ήταν παρών ο επικεφαλής της βορειοκορεατής αντιπροσωπείας, ο (κατ' όνομα, επικεφαλής του βορειοκορεατικού κράτους) Κιμ Γιονγκ-Ναμ.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μεταδίδει πως ο Πενς ακύρωσε τη συμμετοχή του στο δείπνο ώστε να αποφύγει συνάντηση με τον βορειοκορεάτη.