Σε ένα χωριό που βρίσκεται στην αποστρατικοποιημένη περιοχή της Νότιας Κορέας θα κάνουν συζητήσεις οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της χώρας με τους αντίστοιχους της Βόρειας Κορέας.

Οι συζητήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με την παρουσία των αθλητών και των επισήμων της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Πιοντσάνγκ, με αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας να λέει πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Πιονγκγιάνγκ για συνάντηση στον Οίκο της Ειρήνης.

Το μήνυμα του υπουργείου Ενοποίησης δημοσιεύτηκε αφού αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν νωρίτερα σήμερα για να συζητήσουν την αποστολή ενός θιάσου παραστατικής τέχνης στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις συνομιλίες σχετικά με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στις αθλητικές αυτές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια εντάσεων.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα θα έχουν επίσης συνομιλίες στις 20 Ιανουαρίου υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι οποίες θα είναι ανεξάρτητες από τις διακορεατικές.