Με τίτλο «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ» το νέο βιβλίο που αναφέρεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ αναμένεται να ανάψει πολλές φωτιές στον Αμερικανό πρόεδρο. Ο βρετανικός «Guardian» δημοσιεύει αποσπάσματα που αφορούν στις φερόμενες επαφές του επιτελείου του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους και συνεργάτες της Μόσχας πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.  

Το πρόσωπο-κλειδί, όμως, στο βιβλίο είναι ο Στιβ Μπάνον, ο ακροδεξιός και πλήρως αμφιλεγόμενος πρώην στενός συνεργάτης του προέδρου, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορεί τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ για προδοσία.  

Όπως αναφέρει ο Μπάνον, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέπραξε «προδοσία», καθώς συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία θα του έγινε πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον πριν από τις αμερικανικές εκλογές. «Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουλφ, τον συγγραφέα του βιβλίου «Fire and Fury: Inside the Trump White House».  

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως» σημείωσε ο αμφιλεγόμενος πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου. Ο Μπάνον, ακόμη, εκτιμά ότι η έρευνα του εισαγγελέα Μιούλερ επικεντρώνεται στην κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ αίσθηση προκαλεί η φράση του «Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ».  

Ο ειδικός ανακριτής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διεξάγει εδώ και μήνες έρευνα για τις επαφές του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το εάν υπήρχε σκευωρία με τη Ρωσία ώστε να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεβρίου του 2016 για να εκλεγεί ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.  

Η έρευνα επικεντρώνεται στη συνάντηση που είχε ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, τον οποίο συνόδευαν ο κουνιάδος του Τζάρεντ Κούσνερ και ο Πολ Μάναφορτ, τότε διευθυντής της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με τα όσα έχει διαρρεύσει ο Λευκός Οίκος, η συνάντηση αυτή δεν κράτησε περισσότερο από λίγα λεπτά και η περιβόητη δικηγόρος, που φέρεται να διατηρεί σχέσεις με το Κρεμλίνο, δεν έδωσε «καμία πληροφορία που να αξίζει» και να ενοχοποιεί την υποψήφια των Δημοκρατικών.  

Σημειώνεται ότι στο βιβλίο του Μάικλ Γουλφ καταγράφεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν περίμενε ποτέ να κερδίσει τις εκλογές, ενώ πίστευε ότι η υποψηφιότητά του θα αποτελούσε την καλύτερη διαφήμιση για τις επιχειρήσεις του και θα του άνοιγε νέους ορίζοντες.  

Στο απόσπασμα αναφέρεται ακόμη ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είπε σε έναν φίλο του ότι ο πατέρας του έμοιαζε με... φάντασμα όταν κατάλαβε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ είπε ότι η σύζυγός του Μελάνια έβαλε τα κλάματα.  

Το βιβλίο έχει βασιστεί σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, ενώ περιλαμβάνει συζητήσεις τόσο με τον πρόεδρο όσο και με ανώτερους αξιωματούχους του.