Ένας από τους επιζώντες της τρομοκρατικής επίθεσης στη συναυλία του Λας Βέγκας την Κυριακή θεωρείται ήρωας. Ο 30χρονος Τζόναθαν Σμιθ όχι μόνο δεν έτρεξε για να σώσει τη ζωή του, αλλά στάθηκε στο σημείο την ώρα των πυροβολισμών βοηθώντας άλλους παρευρισκόμενους να γλιτώσουν.

Ο ίδιος επέζησε με μία σφαίρα στον λαιμό του, την οποία οι γιατροί επιφυλάσσονται να αφαιρέσουν, καθώς μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά. Έτσι, ίσως αναγκαστεί να ζήσει με τη σφαίρα μέσα του για όλη του τη ζωή. «Ίσως χρειαστεί να ζήσω με αυτή τη σφαίρα για το υπόλοιπο της ζωής μου» δήλωσε ο Τζόναθαν Σμιθ. Ο πατέρας τριών παιδιών πιστώνεται πως βοήθησε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και χαρακτηρίζεται ήρωας για τις πράξεις του. «Δεν βλέπω τον εαυτό μου έτσι. Θα ήθελα κάποιος να κάνει το ίδιο με μένα. Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του» απαντά για τις πράξεις του.

Μόλις ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί από το ξενοδοχείο Mandalay Bay, ο Σμιθ άρχισε να φωνάζει «Ελεύθερος σκοπευτής, ελεύθερος σκοπευτής, πάμε. Πρέπει να φύγουμε». Τα πρώτα άτομα που βοήθησε ήταν τα εννέα μέλη της οικογένειάς του που παρακολουθούσαν μαζί του τη συναυλία.

Πηγή: Guardian

Μετά έπιασε ανθρώπους και τους είπε να τον ακολουθήσουν σε έναν χώρο στάθμευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες μακριά από τη συναυλία. Όπως περιγράφει ο ίδιος, «έβγαλα μερικούς ανθρώπους από εκεί. Μπορούσες να ακούσεις τους πυροβολισμούς. Ακουγόταν να έρχονται από το Las Vegas Boulevard». Όταν συνειδητοποίησε πως δύο νεαρά κορίτσια βρίσκονται στον στόχο του εκτελεστή, βγήκε από το σημείο που κρυβόταν για να τους πει να πέσουν στο έδαφος. Τότε ήταν που η σφαίρα τον χτύπησε στον λαιμό.

«Δεν μπορούσα να αισθανθώ τίποτα στον λαιμό μου. Υπήρχε μια ζεστή αίσθηση στο χέρι μου» λέει για τον τραυματισμό του ο Σμιθ.

Από τους πυροβολισμούς του 63χρονου μανιακού Στίβεν Πάντοκ έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι και 527 τραυματίστηκαν.