Στο παρά πέντε σώθηκαν 149 σκυλιά και νεογέννητα κουτάβια στη Νότια Κορέα τα οποία προορίζονταν να υποβληθούν σε ηλεκτροπληξία για να σφαγιαστούν στη συνέχεια και να πωληθεί το κρέας τους στην αγορά. Τα σκυλιά σώθηκαν όταν ένας κτηνοτρόφος ειδοποίησε την οργάνωση Humane Society International (HSI) ζητώντας την βοήθειά τους ώστε να μπει λουκέτο σε ένα αγρόκτημα εκτροφής σκύλων που υπήρχε στην περιοχή Yesan. Το συγκεκριμένο ήταν ένα τυπικό αγρόκτημα κρέατος σκύλου.   Πάνω από ένα εκατομμύριο σκυλιά σκοτώνονται και τρώγονται ως πικάντικη σούπα - πιστεύοντας ότι αναζωογονούν το αίμα και βελτιώνουν την αντοχή.  

Τα 149 σκυλιά τα οποία όταν εντοπίστηκαν ήταν πολύ φοβισμένα, μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ σε καταφύγια ζώων στη Φλόριντα, το Ιλινόις, την Ιντιάνα, το Νιου Τζέρσεϋ, τη Νέα Υόρκη, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν όπου εκεί οι υπεύθυνοι θα τα βοηθήσουν να βρουν μια οικογένεια και να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Κάποια από αυτά ωστόσο είναι τόσο μικρά που δεν μπορούν να μετακινηθούν οπότε και θα αναζητηθούν για τα κουτάβια ανάδοχες μητέρες μέχρι να μεγαλώσουν.  

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια σκυλιά ετησίως εκτρέφονται σε χιλιάδες κτηνοτροφικές μονάδες σκύλων σε όλη τη Νότια Κορέα.