Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ από την Κοζάνη, που το 2016 επιτέθηκαν και σκότωσαν ένα 5χρονο αγοράκι.

Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όταν την 1η Μαΐου το 2016 τα σκυλιά του επιτέθηκαν και κατασπάραξαν 5χρονο στην Κοζάνη.

Η ποινή είναι χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα με τις προσαυξήσεις, αλλά και χωρίς αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ  κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κοζάνης. 

Διαβάστε επίσης: Φρίκη στην Ιταλία: Ροτβάιλερ κατασπάραξε γυναίκα που πήγε να του δώσει φαγητό

Αθώα η σύζυγος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ

Το δικαστήριο αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ σε μια δίκη που διήρκησε πολλές ημέρες και ολοκληρώθηκε με την απολογία των κατηγορουμένων, και την έκδοση της σχετικής απόφασης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος της μητέρας του άτυχου παιδιού, Ζήσης Βρίκος, δήλωσε την ικανοποίηση του, εκφράζοντας την ευχή του η μητέρα επιτέλους να βρει την ηρεμία της.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του πατέρα δήλωσε ότι δεν τους ικανοποιεί η απόφαση του δικαστηρίου, που αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ.