Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύει με φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας την Νότιο και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από μέρους των εταίρων της.  

Ενώ επεσήμανε ότι η Ρωσία θα εκπροσωπήσει επάξια και τα συμφέροντα της Τουρκίας διότι σε αυτή την περίπτωση ταυτίζονται με αυτά της Ρωσίας.

Σε σχέση με την ταχεία πρόοδο την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι επίκειται συμφωνία σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως  το σημείο εισόδου του αγωγού φυσικού αερίου, η διέλευση του επί του τουρκικού εδάφους, τα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχώρησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε σχέση με την κατασκευή του έργου, αναδεικνύοντας την συμβολή του Τούρκου προέδρου ενώ παράλληλα στηλίτευσε έμμεσα την αργοπορία που παρατηρείται στην εκπόνηση και κατασκευή παρόμοιων έργων με τους ευρωπαίους εταίρους. 

Πηγή: ΑΠΕ