Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, καθώς πριν από λίγη ώρα, άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά μελών του Κογκρέσου, σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Από το επεισόδιο τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ανάμεσά τους και ένα μέλος του Κογκρέσου. Πρόκειται για τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο γοφό, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.

Η αστυνομία της Αλεξάντρια, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία της Βιρτζίνια, ανέφερε πως συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος φέρεται ως ο δράστης των πυροβολισμών.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για «περιστατικό με πολλαπλούς πυροβολισμούς», ενώ το δίκτυο CNN αναφέρει ότι ο δράστης φέρεται να έχει συλληφθεί.

«Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία», διευκρίνισε η αστυνομία της Αλεξάντρια στον λογαριασμό της στο Twitter.

«Ήμουν στο γήπεδο και ακούω ένα 'μπαμ', γυρνάω και βλέπω ένα όπλο στην τρίτη βάση (...) Ακούω άλλο ένα 'μπαμ' και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για κάποιον που πυροβολεί. Την ίδια στιγμή ακούω τον Στιβ Σκάλις να βγάζει μια κραυγή. Είχε χτυπηθεί (...). Το όπλο ήταν ημι-αυτόματο και [ο δράστης] συνέχισε να πυροβολεί εναντίον και άλλων προσώπων», είπε στο CNN.

Τραμπ: Θα αναρρώσει, είναι φίλος και πατριώτης

Ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε για την επίθεση μέσω Twitter. Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Στιβ Σκαλίς είναι «ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης. Τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί του». 

Πριν από λίγα λεπτά, εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε μέσω twitter,  ότι ο Λευκός Οίκος έλαβε γνώση για το περιστατικό και το παρακολουθεί στενά.