Μετά από μια απόλυτα μυστική επέμβαση στη Βαρκελώνη αλλά και άλλες ισπανικές πόλεις οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων ο Σάντρο Ροσέλ, η σύζυγος του Μάρτα Πινέδα και ο πρώτη πρόεδρος της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ρικάρντο Τεϊσέιρα.


Ο Ροσέλ, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ κατηγορείται για διαφθορά και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες προσδιορίζονται στην περίοδο που προηγήθηκε της ανάληψης της προεδρίας της Μπαρτσελόνα από τον Σάντρο Ροσέλ κι έχουν ως επίκεντρο την εταιρία, Ailanto Marketing.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισχυρός άντρας της Μπαρτσελόνα έχει προβλήματα με τη δικαιοσύνη καθώς εμπλέκεται και στην υπόθεση μεταγραφής του Νεϊμάρ από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα το 2013.


Η υπόθεση στοιχειοθετείται από την καταγγελία της DIS, βραζιλιάνικης εταιρείας που κατέχει το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ το διάστημα που αγωνιζόταν στη βραζιλιάνικη ομάδα. Η εν λόγω εταιρεία υποστηρίζει ότι έχασε το νόμιμο μερίδιο από τη μεταγραφή επειδή η πραγματική αξία της συμφωνίας ήταν υποτιμημένη.