Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης χθες βράδυ στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και σκοτώθηκε από την αστυνομία ο ίδιος ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την "ριζοσπαστικοποίησή" του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Ο απολογισμός της επίθεσης, εκτός από το νεκρό δράστη, είναι και ένας αστυνομικός νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι. 

Στην δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία από το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί και σύμφωνα με αυτό ονομάζεται  Καρίμ Σεουφρί.


Στην επίθεση στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ στη γαλλική πρωτεύουσα επίσης τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.
Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο δράστης που έπεσε νεκρός, κατέβηκε από το αυτοκίνητό του στην πιο διάσημη λεωφόρο του Παρισιού, και  άνοιξε πυρ κατά ριπάς με το καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν σε περιπολικό, ενώ είχαν σταματήσει σε κόκκινο φανάρι. Παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά. 

 Στο μεταξύ ο άνδρας για τον οποίο οι βελγικές αρχές είχαν ενημερώσει τη Γαλλία σχετικά με την ενδεχόμενη εμπλοκή του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων παραδόθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, μετέδωσε το πρακτορείο Belga.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας είχε ανακοινώσει πως η γαλλική αστυνομία αναζητούσε έναν δεύτερο άντρα ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την "ριζοσπαστικοποίησή" του και είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι ήταν πεπεισμένος πως η επίθεση στη λεωφόρο Champs Elysees (Σανζ Ελιζέ), κατά την οποία ο ένοπλος δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία, είναι πράξη τρομοκρατίας.
Η πλατειά λεωφόρος που οδηγεί μακριά από την Αψίδα Θριάμβου ήταν κατάμεστη με Παριζιάνους και τουρίστες που χαίρονταν την ανοιξιάτικη βραδιά, αλλά η αστυνομία εκκένωσε γρήγορα την περιοχή που παρέμεινε άδεια μέσα στη νύχτα εκτός από τους βαριά οπλισμένους αστυνομικούς και τα περιπολικά της αστυνομίας.
Αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του νεκρού δράστη στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.

Οι αστυνομικοί στην περιοχή είπαν ότι έψαχναν για δεύτερο πιθανό δράστη, ενώ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ είπε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να υπάρχουν και άλλοι δράστες.