Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που εξαπέλυσε ένας άνδρας χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ακόμη τέσσερις, σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Πάντως δεν παρατίθεται κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολίνς, ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι στους περαστικούς φώναξε "Ο Θεός είναι μεγάλος", (Allah Akbar) σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, .

Τόνισε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκίνησει έρευνα για την επίθεση που ενδέχεται να σχετίζεται με τρομοκρατικά κίνητρα.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Μακρόν: Η Γαλλία πληρώνει «για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει "για ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος", μετά την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Παρίσι, με τουλάχιστον έναν νεκρό, διαβεβαιώνοντας ότι "δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας".

"Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα", τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

"Εκ μέρους όλων των Γάλλων, χαιρετίζω το θάρρος των αστυνομικών που εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη", είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Η Γαλλία πληρώνει ακόμη μια φορά το τίμημα αίματος, αλλά δεν υποχωρεί ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας", σημείωσε.