Η Yahoo τόνισε τη Δευτέρα πως η συμφωνία της με τη Verizon Communications, αξίας 4,8 δισ. δολαρίων, θα κλείσει ένα τρίμηνο αργότερα από το αναμενόμενο, καθώς και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω των επιπτώσεων των δύο τεράστιας κλίμακας ηλεκτρονικών παραβιάσεων που αποκάλυψε η διαδικτυακή εταιρία.

Τα χάκινγκς που ανακοινώθηκαν το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο, έχουν επισκιάσει το μέλλον της συμφωνίας της Verizon και της Yahoo, σύμφωνα με την οποία η πρώτη θα αγοράσει τις βασικές διαδικτυακές δραστηριότητες της δεύτερης.

Η εξαγορά αναμενόταν να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2017, ωστόσο τη Δευτέρα η Yahoo ανακοίνωσε ότι οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα μετατεθούν για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επικαλούμενη «εργασία που απαιτείται για να απαντηθούν οι προϋποθέσεις για το κλείσιμο».

Όπως τονίζει η Wall Street Journal, πηγή που γνωρίζει το πώς σκέφτονται στη Verizon, ανέφερε ότι η εταιρία έμεινε ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της Yahoo, τα οποία ανακοινώθηκαν εχθές και έδειξαν ότι ο αριθμός χρηστών δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη πτώση.

Ωστόσο το πρόσωπο αυτό διευκρίνισε ότι η Verizon εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για να παρακολουθήσει τον αντίκτυπο των παραβιάσεων πριν καταλήξει σε τελική απόφαση.