Να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους προσπαθούν οι κάτοικοι στο Ισραήλ μετά την επίθεση των Ιρανών το βράδυ του Σαββάτου (13/04).

Ανάμεσα στους τραυματίες και η μικρή Αμίνα που παλεύει να ζήσει «χτυπημένη» από τους πυραύλους της Τεχεράνης, αφού συντρίμμια από τις αναχαιτίσεις έπεσαν στο σπίτι της και τη χτύπησαν στο κεφάλι.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική, με τον πατέρα της να περιγράφει: «Τα παιδιά φοβήθηκαν και ήθελαν να τρέξουν μακριά, τότε o πύραυλος χτύπησε το σπίτι μας».

Σε βίντεο που κάνουν τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνεται για μια ακόμη φορά το σκληρό πρόσωπο του πολέμου. Σε ένα από αυτά καταγράφεται η στιγμή που κάτοικοι στο Νότιο Ισραήλ απομακρύνουν κομμάτια από τους πυραύλους και τα drones των Ιρανών που έπληξαν την περιοχή τους.

Ο απόλυτος τρόμος για τους Ισραηλινούς

Στο Τελ Αβίβ οι κάτοικοι μιλούν για ένα τρομακτικό βράδυ, με έναν εξ αυτών να αναφέρει: «Μέσα από το παράθυρό τους βλέπεις να πέφτουν οι πύραυλοι. Πρώτα εμφανίστηκε μια λάμψη και μετά "μπουμ". Ήταν γύρω στις 2 τα ξημερώματα, και είδα ανεβαίνοντας στην ταράτσα του κτιρίου ότι ο ουρανός της Ιερουσαλήμ ήταν γεμάτος κόκκινα φώτα. Στην αρχή ήταν πολύ τρομακτικό και αμέσως προσπάθησα να προστατευτώ».

Μικρές ζημιές από τα χτυπήματα των Ιρανών προκλήθηκαν και στην αεροπορική βάση Νεβατίμ, χωρίς, όμως, να τραυματιστεί κανείς.

israel_epithesi


Σε βίλα με ειδικό καταφύγιο ο Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου την ώρα της επίθεσης, φιλοξενήθηκε σε βίλα που ανήκει σε έναν από τους πλουσιότερους Αμερικανοεβραίους και είναι εξοπλισμένη με ένα υπερσύγχρονο καταφύγιο. Από εκεί ενημερωνόταν για όλες τις εξελίξεις.

netaniaxou_vila