Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την υπόθεσης εξαφάνισης και θανάτου του μικρού Εμίλ στη Γαλλία, καθώς κατά τη διάρκεια ερευνών στο μικρό χωριό Haut-Vernet που εντοπίστηκε το κρανίο του 2χρονου αγοριού, βρέθηκε και ένα νέο οστό.

Αρχικά, στις 30 Μαρτίου είχαν βρεθεί το κρανίο και μέρος της οδοντοστοιχίας του άτυχου αγοριού, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 3 Απριλίου, εντοπίστηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια. Οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση εξαφάνισης του αγοριού, του οποίου χάθηκαν τα ίχνη στις 8 Ιουλίου, και ερευνούν διαρκώς την ευρύτερη περιοχή για νέα στοιχεία που θα ενισχύσουν τις έρευνες.

Τα νέα οστά που ανήκουν στο παιδί βρέθηκαν από χωροφύλακες της ερευνητικής μονάδας της Μασσαλίας, όπως αναφέρουν οι πληρορορίες της εφημερίδας Le Parisien.

Συγκεκρμιμένα, οι άνδρες της χωροφυλακής εντόπισαν ένα μικρό κομμάτι οστού την Τετάρτη 3 Απριλίου και οι αναλύσεις επιβεβαίωσαν πως το εύρημα ανήκει στο άτυχο αγόρι. «Ένα μικρό κομμάτι οστού εντοπίστηκε εντός της ίδιας περιοχής που είχαν βρεθεί τα ρούχα, λίγο πιο κάτω από την περιοχή που είχε εντοπιστεί το κρανίο», δήλωσε ο εισαγγελέας της Αιξ αν Προβάνς Ζαν Λικ Μπλασόν.

Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι το νέο κομμάτι του οστού στάλθηκε για εξέταση στο Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής και η εξέταση επιβεβαίωσε πως το εύρημα ανήκει στο άτυχο παιδί.


Στην ίδια περιοχή την περασμένη Τετάρτη εντοπίστηκαν ένα δόντι και οστά ζώων.

Από την ανακάλυψη του κρανίου του Εμίλ αλλά και μέρος οδοντοστοιχίας στις 30 Μαρτίου, το χωριουδάκι Haut-Vernet στις Γαλλικές Άλεπις έχει αποκλειστεί και περίπου εκατό χωροφύλακες χτενίζουν την περιοχή για να βρουν και τα υπόλοιπα οστά του αγοριού.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από την κατοικία των παππούδων του αγοριού.

Δύο μέρες αργότερα άνδρες της χωροφυλακής εντόπισαν κοντά στην ίδια περιοχή τα παπούτσια και τα ρούχα του παιδιού.

Γαλλία: Η επίλεκτη ομάδα του στρατού στις εντάχθηκε στις έρευνες

Στις έρευνες συμμετέχουν επίσης σκύλοι και 10 άνδρες της Λεγεώνας των Ξένων, της επίλεκτης ομάδας του γαλλικού στρατού που ειδικεύεται στις επιχειρησιακές έρευνες.

Από τότε που ανακαλύφθηκαν τα πρώτα οστά του μικρού Εμίλ από μία πεζοπόρο το Σάββατο 30 Μαρτίου, οι ερευνητές έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το χωριουδάκι Haut-Vernet.

Αναζητούν κι άλλα οστά και στοιχεία για να προσδιορίσουν τις συνθήκες θανάτου του μικρού αγοριού, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου 2023.

Ο δήμαρχος του χωριού, Φρανσουά Μπαλίκ, ανακοίνωσε ότι παρατείνει τη δημοτική εντολή απαγόρευσης της πρόσβασης στην περιοχή κατά 8 ημέρες, έως τις 15 Απριλίου, όπως αναφέρει το BFMTV.

Περίπου 100 χωροφύλακες εξακολουθούν να συμμετέχουν στις έρευνες. Ανάμεσά τους, όπως και από την Κυριακή, βρίσκονται και ανθρωπολόγοι.

Ωστόσο, οι σκύλοι έρευνας, οι οποίοι ειδικεύονται στην ανεύρεση ανθρώπινων λειψάνων, επέστρεψαν στη μονάδα τους στο Centre national cynophile de Gramat (Lot).

Η πεζοπόρος που ανακάλυψε το κρανίο του Εμίλ ενδέχεται να κατηγορηθεί για «αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος»

Ήταν το Σάββατο 30 Μαρτίου όταν μια γυναίκα ενώ περπατούσε κοντά στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο μικρός Εμίλ εντόπισε το κρανίο και μέρος της οδοντοστοιχίας του άτυχου αγοριού σε στενό και απόκρημνο μονοπάτι με πλούσια βλάστηση.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, πήρε στα χέρια της με προσοχή τα ευρήματα, τα τοποθέτησε σε πλαστική σακούλα και τα μετέφερε στην χωροφυλακή.

«Κατά την εύρεση ενός πτώματος ή σκελετού το πρώτο πράγμα είναι να “παγώσουμε την περιοχή”, ώστε οι ομάδες έρευνας να έχουν τον πλήρη έλεγχο σε όλα τα στοιχεία και σε ό,τι συμβαίνει εντός της περιοχής», δήλωσε στη Le Figaro ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN).

Η ομάδα του IRCGN θα αποφασίσει αν η πεζοπόρος με δική της πρωτοβουλία πήγε για να αναζητήσει τα οστά και έκρυψε την αλήθεια από τις Αρχές. «Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει αδίκημα», δήλωσε στη Le Figaro συνταξιούχος δικαστής.

Στο ερώτημα, αν η πεζοπόρος ενδέχεται να κατηγορηθεί για «αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος», ο ίδιος απάντησε: «Αν η πεζοπόρος περπατούσε στη Φύση και περισυνέλεξε το κρανίο με καλή πίστη είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να της απαγγελθούν κατηγορίες».