Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να βιάζεται να επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια της υγείας του, ωστόσο τίποτα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Φουντώνουν οι φήμες περί περιοδείας του Βασιλιά Κάρολου στην Αυστραλία, που θα είναι ο πρώτος σταθμός που θα επισκεφθεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του για τον καρκίνο. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε είπε τον περασμένο μήνα ότι η χώρα «προετοιμάζεται για μια πιθανή επίσκεψη του Βρετανού μονάρχη στην Αυστραλία αργότερα αυτό το έτος» και τώρα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 75χρονος Βασιλιάς προετοιμάζεται για την επίσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το φθινόπωρο. «Ο Βασιλιάς έδειξε τη συμπόνια του για τους Αυστραλούς που επλήγησαν από πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως και οι Αυστραλοί έδειξαν συμπόνια και υποστήριξη για τον Βασιλιά μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο», είπε ο Αλμπανέζε τον περασμένο μήνα. «Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία. Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με πολιτείες και εδάφη σχετικά με επιλογές για μια πιθανή βασιλική επίσκεψη»

Σύμφωνα με μια βασιλική πηγή ο σχεδιασμός συνεχίζεται για μελλοντικές επισκέψεις και ταξίδια πάντα σύμφωνα με τις ιατρικές συμβουλές, καθώς ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Πριν από τη διάγνωσή του με καρκίνο, ο βασιλιάς Κάρολος επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αυστραλία για τη Συνάντηση των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM), η οποία πραγματοποιείται στη Σαμόα και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η Αυστραλία είναι το βασίλειο της Κοινοπολιτείας, αναγνωρίζουν τον Βρετανό μονάρχη ως αρχηγό του κράτους τους.

Βασιλική πηγή ανέφερε πρόσφατα στο PEOPLE ότι ο μονάρχης και η ομάδα του σκέφτονται ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα υπό το φως της εξελιγμένης θεραπείας για τον καρκίνο που λαμβάνει, προσθέτοντας ότι ο βασιλιάς είναι «θετικός» και οι γιατροί του «αισιόδοξοι»

Συνεχίζει να εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Οι εμφανίσεις του Βασιλιά Καρόλου έχουν περιοριστεί από τότε που το παλάτι αποκάλυψε τη διάγνωση στις 5 Φεβρουαρίου, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Ένα πράγμα που έχει μείνει εντελώς αναλλοίωτο είναι η όρεξή του για δουλειά», πρόσθεσε η βασιλική πηγή. Προς το καλοκαίρι που μειώνεται ο κίνδυνος αερομεταφερόμενων ασθενειών, θα μπορούσε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο δίνοντας το παρών σε περισσότερες εκδηλώσεις.

Ο Πίτερ Φίλιπς, ανιψιός του βασιλιά και γιος της πριγκίπισσας Άννας είπε πρόσφατα στο Royal Report του Sky News ότι ο μονάρχης είναι «πολύ πρόθυμος να επιστρέψει σε μια μορφή κανονικότητας. Νομίζω όμως ότι τελικά, είναι πολύ απογοητευμένος. Είναι απογοητευμένος που δεν μπορεί να συνεχίσει και να κάνει ό,τι θέλει να κάνει. Αλλά είναι πολύ ρεαλιστής, [και] καταλαβαίνει ότι υπάρχει μια περίοδος του χρόνου που χρειάζεται πραγματικά να επικεντρωθεί στον εαυτό του».

Πάντως η υγεία του βασιλιά φαίνεται να βελτιώνεται, όπως φάνηκε και από την πρώτη του σημαντική δημόσια εμφάνιση το Πάσχα των Καθολικών, όπου πήγε στην εκκλησία με μέλη της βασιλικής οικογένειας. «Γίνε καλά σύντομα, Μεγαλειότατε», είπε μια γυναίκα σε ένα βίντεο που κοινοποίησε στην πλατφόρμα ''X'' η Rebecca English της Daily Mail, προτρέποντας τον Βασιλιά να απαντήσει: «Κάνω το καλύτερό μου!».