Νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο για την κατάσταση που επικρατεί στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται στον παλαιστινιακό θύλακα επιβιώνουν με ελάχιστες μερίδες φαγητού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι Παλαιστίνιοι στη βόρεια Γάζα τρέφονται με λιγότερο από ένα κουτί φασόλια, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 245 θερμίδες. Τα στοιχεία αυτά αντλούνται από την έκθεση του Oxfam, ενώ στην ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης καταδικάζεται η «η σκόπιμη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν 4 ημέρες, κατά την οποία 7 εργαζόμενοι της διεθνούς  ανθρωπιστικής βοήθειας από την World Central Kitchen έχασαν τη ζωή τους.

Η ανακοίνωση της Πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τη Γάζα 

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία Yussef Dorkhom δηλώνει: «η σκόπιμη δολοφονία των 7 εργαζομένων της Διεθνούς Βοήθειας της Παγκόσμιας Κεντρικής Κουζίνας ήταν καλά σχεδιασμένη με στόχο να αποθαρρύνει τις διεθνείς οργανώσεις βοήθειας από τη μεταφορά και διανομή επισιτιστικής βοήθειας στη Γάζα για τα 2,3 εκατομμύρια Παλαιστινίων». Και πρόσθεσε: «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, αναγκάζοντας τους σε λιμό και δίψα για να μεγιστοποιήσει τον αριθμό των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στη Γάζα κάτω από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας».

Ο Πρέσβης Dorkhom καλεί τη διεθνή κοινότητα να σώσει τις ζωές των παιδιών της Παλαιστίνης, στέλνοντας περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα και να αναγκάσει το Ισραήλ, τη δύναμη κατοχής, να ανοίξει πιο ασφαλείς οδούς που επιτρέπουν την παράδοση χωρίς εμπόδια ή επιθέσεις της τόσο αναγκαίας βοήθειας για να φτάσει στους πολιορκημένους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Την 182η ημέρα της Ισραηλινής Γενοκτονίας στη Γάζα ο αριθμός των Παλαιστινίων Μαρτύρων ξεπερνά τους 33.037 νεκρούς, με 8.000 να εξακολουθούν να αγνοούνται κάτω από τα ερείπια και τουλάχιστον 75. 668 τραυματίες.