Στη δημοσιότητα έχει κυκλοφορήσει βίντεο στο οποίο εμφανίζονται Παλαιστίνιοι, μεταξύ άλλων τουλάχιστον δύο παιιδά, που έχουν συλληφθεί και στη συνέχεια γδυθεί από τον Ισραηλινό Στρατό (IDF)  και τους περιφέρουν σε στάδιο ποδοσφαίρου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα αποσπάσματα του βίντεο, όπως αναφέρει το CNN, δείχνουν σε ένα καρέ δύο νεαρά αγόρια, που φορούν μόνο το εσώρουχό τους, να περπατούν και να κρατούν τα χέρια τους ψηλά, καθώς τα κατευθύνουν στρατιώτες των IDF.

Σε ένα άλλο απόσπασμα, δύο φιγούρες που φαίνεται να είναι τα ίδια νεαρά αγόρια, είναι με τα χέρια τους πάνω από τα κεφάλια τους, καθώς παρατάσσονται σε μονή γραμμή με άλλους άνδρες, οι οποίοι φαίνεται να είναι έφηβοι και ενήλικες.

Το CNN αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να εξακριβώσει πότε γυρίστηκε το βίντεο, αν και από κάποιες ενδείξεις αυτό φαίνεται να έγινε μετά τις 12 Δεκεμβρίου. Δείχνει ότι πρόκειται για το γήπεδο Γιαρμούκ στην πόλη της Γάζας, για το οποίο η ΜΚΟ Euro-Mediterranean Human Rights Monitor δήλωσε ότι έλαβε αναφορές για συλλήψεις.

Δείτε το βίντεο - Προσοχή! Σκληρές εικόνες

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει το βίντεο

Είναι γνωστό πάντως ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι άνδρες -ενήλικοι και μη- έχουν συλληφθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες. Στο παρελθόν, οι IDF δήλωσαν ότι έχουν γδύσει τους συλληφθέντες για να διασφαλίσουν ότι δεν κουβαλούσαν εκρηκτικά.

Κατά τη διάρκεια του βίντεο, οι άνδρες φαίνονται να φορούν μόνο το εσώρουχό τους. Σε ορισμένα αποσπάσματα, οι κρατούμενοι κάθονται στο έδαφος με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, άλλοι έχουν δεμένα τα μάτια. Οι κρατούμενοι είναι παραταγμένοι σε μία γραμμή για να τους επιθεωρήσουν στρατιώτες.

Αποσπάσματα του βίντεο δείχνουν ακόμη γυναίκες και παιδιά που κρατούνται. Σε ένα στιγμιότυπο φαίνονται τρεις γυναίκες (που είναι ντυμένες) με δεμένα μάτια και τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους, καθώς κάθονται στο γρασίδι του γηπέδου. Δίπλα στις γυναίκες φαίνονται άντρες ημίγυμνοι και με χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους.

Εκατοντάδες συλλήψεις Παλαιστινίνιων αναφέρει ΜΚΟ

Η ΜΚΟ Euro-Mediterranean Human Rights Monitor αναφέρει ότι έχει λάβει πληροφορίες για εκατοντάδες συλλήψεις Παλαιστινίων από τη γειτονιά Σεΐχ Ραντουάν της πόλης της Γάζας, μεταξύ των οποίων και δεκάδες γυναίκες που μεταφέρθηκαν στο στάδιο Γιαρμούκ.

Μιλά ακόμη για παιδιά και άνδρες από 10 έως 70 ετών που αναγκάστηκαν να βγάλουν όλα βγάλουν όλα τα ρούχα τους εκτός από τα εσώρουχα και να παραταχθούν με εξευτελιστικό τρόπο μπροστά στις γυναίκες που κρατούνταν στο ίδιο γήπεδο.

Βίντεο από CNN