Δύσκολο θα είναι το φετινό Πάσχα για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας μετά τις διαγνώσεις καρκίνου του βασιλιά Κάρολου και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο πλανήτης σοκαρίστηκε, αρχικά, από την ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ενώ ένα μυστήριο και όργιο φημών «σκέπαζε» τη νοσηλεία της Κέιτ Μίντλετον. Εβδομάδες μετά, η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε, μέσω βίντεο, ότι πάσχει από καρκίνο και ξεκίνησε χημειοθεραπεία.

Όπως, λοιπόν, αναμενόταν, οι άγιες ημέρες του Πάσχα θα είναι αλλιώτικες για τη βασιλική οικογένεια, η οποία συνήθιζε να γιορτάζει στο κάστρο του Ουίνδσορ, συμμετέχοντας στην λειτουργία του Αγίου Γεωργίου, πριν απολαύσει το γεύμα τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος πραγματοποίησε διάγγελμα τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, αναμένεται να παραστεί στην εκκλησιαστική λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα μαζί με την βασίλισσα Καμίλα, και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η παρουσία του βασιλιά Καρόλου στη λειτουργία της Κυριακής θεωρείται ως μια κίνηση για να καθησυχάσει τους πολίτες μετά τη διάγνωση με καρκίνο. Ο βασιλιάς Κάρολος εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία, ενώ κάνει εκτελεί ορισμένα από τα επίσημα καθήκοντα πίσω από τα τείχη του παλατιού.

Απόντες από τη λειτουργία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον

Απόντες, όμως, από τη λειτουργία φαίνεται ότι θα είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μαζί με τα παιδιά του.

Πηγή δήλωσε στη Mirror: «Η οικογένεια θέλει απλώς να φύγει για το Πάσχα, να περάσουν χρόνοι μαζί, οι πέντε τους, να απομονωθούν και να προχωρήσουν».

Συνήθως περνούν τις διακοπές στο Anmer Hall στο Νόρφολκ -το εξοχικό τους, απολαμβάνοντας υπαίθριες δραστηριότητες όπως η ποδηλασία και το περπάτημα.

Στις 17 Απριλίου, τα παιδιά, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, θα επιστρέψουν στο σχολείο Lambrook. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, από την άλλη, θα συνεχίσει τα βασιλικά του καθήκοντα, όντας, παράλληλα, και δίπλα στην οικογένειά του.