Δεν έχουν τέλος οι θεωρίες συνωμοσίας για τη βασιλική οικογένεια, αφού μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, να πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου και να έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή, νέα δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας, και αυτή τη φορά αφορούν τον βασιλιά Κάρολο.

Σύμφωνα με το περιοδικό ''In Touch'', ο βασιλιάς, ο οποίος δίνει κι αυτός τη δική του μάχη με τον καρκίνο, πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και του απομένουν μόνο λίγοι μήνες ζωές. Το περιοδικό επικαλείται πηγές σύμφωνα με τις οποίες ο καρκίνος από τον οποίο νοσεί ο βασιλιάς είναι χειρότερος από ό,τι έχει αφήσει να εννοηθεί το Παλάτι, και στο καλύτερο σενάριο δεν έχει πάνω από δύο χρόνια ζωής. 

Το περιοδικό δεν προχωρά σε περισσότερες λεπτομέρειες και περιορίζεται στο να αναφέρει ότι πηγή είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της βασιλικής οικογένειας. Όπως σημειώνει, το ότι ο βασιλιάς έχει καρκίνο στο πάγκρεας είναι κοινό μυστικό ανάμεσα σε λίγους έμπιστους της βασιλικής οικογένειας.

Σε νεότερο δημοσίευμα του το περιοδικό ''In Touch'' σημειώνει πως πλέον το παλάτι εξετάζει το πρωτόκολλο για την κηδεία του βασιλιά που φέρει την ονομασία «Επιχείρηση Menai Bridge», το οποίο περιλαμβάνει τα εξής: όταν ο μονάρχης πεθάνει, το σώμα του θα μεταφερθεί από το παλάτι του Μπάκινγχαμ στην Αίθουσα του Γουέστμινστερ και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Η επίσημη κηδεία του θα γίνει εννέα ημέρες αργότερα, ενώ πιθανότατα θα ταφεί στο βασιλικό τάφο στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Καρόλου δίνουν και παίρνουν, ο ίδιος θα παραστεί κανονικά στη λειτουργία στο Κάστρο του Γουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, στις 31 Μαρτίου.