Διάγγελμα προς τον Ρωσικό λαό απηύθυνε την Πέμπτη ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη σκιά της εκλογικής του νίκης.

O Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε όλους τους Ρώσους που συμμετείχαν στις εκλογές, ανεξάρτητα από ποιον ψήφισαν αναφέροντας: «Επιλέξαμε την οδό της προόδου της Ρωσίας, επιλέξαμε το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Η σημασία αυτού του γεγονότος έγινε κατανοητή από την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες».

Απευθυνόμενος στους Ρώσους ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε: «Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας. Θα κάνω ό,τι εξαρτάται από εμένα για να τη δικαιώσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε το 87,28% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε επισήμως η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Έλα Παμφίλοβα. Σύμφωνα με την έκθεση της Ρωσικής Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, συνολικά 76.277.708 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, ψηφίζοντας τον Πούτιν.

Όσον αφορά τους τρεις αντιπάλους του, ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκέντρωσε το 4,31% των ψήφων, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ από το Νέο Λαϊκό Κόμμα έλαβε το 3,85% και ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της έλαβε 3,20%. 

Η Δύση ανέφερε ότι οι ρωσικές εκλογές δεν ήταν ελεύθερες, ούτε δίκαιες για να θεωρηθούν αξιόπιστες.