Αντιδράσεις και σφοδρές επικρίσεις έχει προκαλέσει η απρεπής συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα σε δημοσιογράφο.  Οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν την στιγμή που ο Έντι Ράμα απλώνει το χέρι του και αγγίζει το πρόσωπο της  δημοσιογράφου, μια ενέργεια που οι οργανώσεις προστασίας των δημοσιογράφων χαρακτήρισαν παραβίαση της σωματικής ακεραιότητας.

Της εκφοβιστικής χειρονομίας του Ράμα προηγήθηκε η ερώτηση της δημοσιογράφου Αμπρόζια Μέτα, σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν – μια περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή- όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Η απάντηση της δημοσιογράφου μετά το σπρώξιμο του Ράμα

Η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα με ανάρτηση της σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο απαντά στον πρωθυπουργό. Στην ανάρτηση της γράφει για τον Έντι Ράμα ότι «δεν με φοβίζει» και ότι «δεν με αγγίζουν οι προσβολές του».

Στην ανάρτηση της αναφέρει «Προσπαθώντας να αποφύγει την απάντηση, ο πρωθυπουργός έκανε μια άσχημη κίνηση προς το πρόσωπό μου παραβιάζοντας κάθε επαγγελματική ηθική. Είναι μια πράξη που δεν με φοβίζει, όπως και οι προσβολές του δεν με αγγίζουν, γιατί έχω το θάρος να τον ρωτήσω, καθώς ποτέ δεν κάνω παζάρια με το επάγγελμά μου και θεωρώ ιερή την αξιοπρέπεια» γράφει η Μέτα.

 «Ο Έντι Ράμα συνειδητοποίησε σήμερα περισσότερο από ποτέ, ότι κάνω τις ερωτήσεις μου χωρίς να επηρεάζομαι από κανέναν, καθώς πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν προς το συμφέρον της κοινής γνώμης και της χώρας, την οποία εκείνος πιστεύει ότι μπορεί να μοιράσει ως οικογενειακή περιουσία, κάνοντας τα στραβά μάτια σε ολιγάρχες – εγχώριους και ξένους. Λυπάμαι πολύ που σήμερα κατέληξα να γίνω η είδηση εγώ και όχι οι ερωτήσεις μου, για τις οποίες αναζήτησα απεγνωσμένα απαντήσεις» κατέληξε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος από την Αλβανία.